Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 483341

ELECTRICAL CONDUCTIVITY AND ASH CONTENT OF SELECTED HONEY TYPES


Primorac, Ljiljana; Flanjak, Ivana; Cvijetić, Milica; Đapić, Zdravka
ELECTRICAL CONDUCTIVITY AND ASH CONTENT OF SELECTED HONEY TYPES // Knjiga sažetaka XIII. Ružičkini dani "DANAS ZNANOST - SUTRA INDUSTRIJA" / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2010. str. 90-90 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 483341 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
ELECTRICAL CONDUCTIVITY AND ASH CONTENT OF SELECTED HONEY TYPES

Autori
Primorac, Ljiljana ; Flanjak, Ivana ; Cvijetić, Milica ; Đapić, Zdravka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
Knjiga sažetaka XIII. Ružičkini dani "DANAS ZNANOST - SUTRA INDUSTRIJA" / Šubarić, Drago - Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2010, 90-90

ISBN
978-953-7005-22-1

Skup
Međunarodni znanstveno-stručni skup XIII. Ružičkini dani "DANAS ZNANOST - SUTRA INDUSTRIJA"

Mjesto i datum
Vukovar, Hrvatska, 16.09.2010. - 17.09.2010

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
honey; electrical conductivity; ash content

Sažetak
Electrical conductivity depends on ash and acid content in honey and today, due to its simplicity, is used as replacement for ash content determination. Objectives of this work were to determine electrical conductivity and ash content of selected honey types (bastard indigo, black locust, Christ´s thorn, sage, chestnut and honeydew) and relationship between those physicochemical parameters. Electrical conductivity was determined by conductometer and ash content by burning. A linear regression model for relationship between electrical conductivity and ash content as well as high correlation were found.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113-0000000-0548 - Prehrana i životne navike u očuvanju zdravlja (Mandić, Milena, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Ivana Flanjak (autor)

Avatar Url Ljiljana Primorac (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Primorac, Ljiljana; Flanjak, Ivana; Cvijetić, Milica; Đapić, Zdravka
ELECTRICAL CONDUCTIVITY AND ASH CONTENT OF SELECTED HONEY TYPES // Knjiga sažetaka XIII. Ružičkini dani "DANAS ZNANOST - SUTRA INDUSTRIJA" / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2010. str. 90-90 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)
Primorac, L., Flanjak, I., Cvijetić, M. & Đapić, Z. (2010) ELECTRICAL CONDUCTIVITY AND ASH CONTENT OF SELECTED HONEY TYPES. U: Šubarić, D. (ur.)Knjiga sažetaka XIII. Ružičkini dani "DANAS ZNANOST - SUTRA INDUSTRIJA".
@article{article, author = {Primorac, Ljiljana and Flanjak, Ivana and Cvijeti\'{c}, Milica and \DJapi\'{c}, Zdravka}, editor = {\v{S}ubari\'{c}, D.}, year = {2010}, pages = {90-90}, keywords = {honey, electrical conductivity, ash content}, isbn = {978-953-7005-22-1}, title = {ELECTRICAL CONDUCTIVITY AND ASH CONTENT OF SELECTED HONEY TYPES}, keyword = {honey, electrical conductivity, ash content}, publisher = {Prehrambeno tehnolo\v{s}ki fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Hrvatsko dru\v{s}tvo kemijskih in\v{z}enjera i tehnologa (HDKI)}, publisherplace = {Vukovar, Hrvatska} }
@article{article, author = {Primorac, Ljiljana and Flanjak, Ivana and Cvijeti\'{c}, Milica and \DJapi\'{c}, Zdravka}, editor = {\v{S}ubari\'{c}, D.}, year = {2010}, pages = {90-90}, keywords = {honey, electrical conductivity, ash content}, isbn = {978-953-7005-22-1}, title = {ELECTRICAL CONDUCTIVITY AND ASH CONTENT OF SELECTED HONEY TYPES}, keyword = {honey, electrical conductivity, ash content}, publisher = {Prehrambeno tehnolo\v{s}ki fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Hrvatsko dru\v{s}tvo kemijskih in\v{z}enjera i tehnologa (HDKI)}, publisherplace = {Vukovar, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font