Pregled bibliografske jedinice broj: 482877
Pakiranje vina
Pakiranje vina, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
CROSBI ID: 482877 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Pakiranje vina
(Packaging of wine)
Autori
Tomić, Aleksandra
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet
Mjesto
Osijek
Datum
23.09
Godina
2010
Stranica
21
Mentor
Jakobek, Lidija
Ključne riječi
Vino; Ambalaža; Pakiranje; Vijek trajanja
(Wine; Packaging materials; Packaging; Shelf life)
Sažetak
U ovom radu cilj je bio prikazati pakiranje vina te probleme vezane uz pakiranje vina u različite ambalažne materijale. Vino je jedno od najpopularnijih alkoholnih pića koje se dobiva vrenjem grožđa ili grožđanog soka, na koje znatno utječu oksidativne promjene koje uzrokuju smanjenje njegove kvalitete te kvarenje. Cilj pakiranja vina je održati ih kvalitetnima i nepromjenjenih organoleptičkih svojstava što duže vrijeme. Vina se najčešće pakiraju u staklenu ambalažu koja može najbolje očuvati kvalitetu vina, ali u zadnje vrijeme pojavljuju se i pakiranja od kombiniranih materijala (Bag –in-box), plastične boce, limenke od aluminija. Ovakva pakiranja namijenjena su kraćem vremenu skladištenja vina.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
113-1130471-0451 - Prijenos topline i toplinska svojstva pri procesiranju hrane (Šeruga, Bernarda, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Lidija Jakobek Barron
(mentor)