Pregled bibliografske jedinice broj: 481841
Boja meda
Boja meda, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 481841 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Boja meda
(Colour of honey)
Autori
Jelašić, Mislav
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
10.09
Godina
2010
Stranica
28
Mentor
Vahčić, Nada
Ključne riječi
med; boja meda
(honey; colour of honey)
Sažetak
Med jest sladak, gust, viskozni, tekući ili kristalizirani proizvod što ga medonosne pčele proizvode od nektara cvjetova medonosnih biljaka ili od medne rose, koje pčele skupljaju, dodaju im vlastite specifične tvari i odlažu u stanice saća da sazrije. Senzorska svojstva su vrlo bitna kod određivanja kvalitete meda. Boja meda je jedan od najpromjenjivijih elemenata, a istovremeno vrlo bitan parametar u određivanju cjene i prihvatljivosti kod potrošača. Medovi svjetlije boje imaju blaži okus i višu komercijalnu vrijednost nego medovi tamnije boje.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
058-0580696-2808 - Bioaktivne komponente u hrani - promjene uzrokovane pripremom i čuvanjem (Vahčić, Nada, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Nada Vahčić
(mentor)