Pregled bibliografske jedinice broj: 481431
Promjene mase i nutritivnih svojstava batata nakon skladištenja
Promjene mase i nutritivnih svojstava batata nakon skladištenja, 2010., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 481431 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Promjene mase i nutritivnih svojstava batata nakon skladištenja
(Change in mass and nutritional content sweetpotato after storage)
Autori
Gonan, Jasna
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
08.07
Godina
2010
Stranica
31
Mentor
Dobričević, Nadica
Ključne riječi
Ipomoea batatas L.; crveni; bijeli i narančasti kultivar; kemijska analiza
(Ipomoea batatas L.; red; white and orange cultivar; chemical analysis)
Sažetak
Cilj rada je bio utvrditi promjene mase tijekom skladištenja i kemijskim metodama analizirati tri kultivara batata:crveni, bijeli i narančasti, tijekom razdoblja od 180 dana(odnosno pola godine) te ustanoviti do kakvih promjena je došlo tijekom tog razdoblja skladištenja. Kemijske analize obuhvatile su: određivanje količine suhe tvari(%), ukupne kiselosti(%), pH vrijednost, količinu topljive suhe tvari(%)te količinu škroba(%). Dobiveni rezultati su pokazali da postoje određene razlike između crvrnog, bijelog i narančastog batata. Najveći gubitak mase je zabilježen kod bijelog batata.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Projekti:
178-1782133-2136 - Vrednovanje tehnologija uzgoja suptropskih kultura batata i jama
178-1782133-2754 - Nutritivna vrijednost plodovitog i suptropskog povrća (Dobričević, Nadica, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb
Profili:
Nadica Dobričević
(mentor)