Pregled bibliografske jedinice broj: 480923
PROFIL TURISTA ISTRE S PREFERENCIJAMA ZA EKOLOŠKU HRANU
PROFIL TURISTA ISTRE S PREFERENCIJAMA ZA EKOLOŠKU HRANU // 2.internacionalna konferencija "Vallis Aurea" 2010. / Katalinić, Branko (ur.).
Požega : Beč: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2010. str. 861-867 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 480923 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
PROFIL TURISTA ISTRE S PREFERENCIJAMA ZA EKOLOŠKU HRANU
(PROFILE OF TOURISTS IN ISTRIA WITH PREFERENCE FOR ORGANIC FOODS)
Autori
MEDICA, Ivana ; RUŽIĆ, Pavlo ; AMIDŽIĆ, Dragoljub
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
2.internacionalna konferencija "Vallis Aurea" 2010.
/ Katalinić, Branko - Požega : Beč : Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2010, 861-867
ISBN
978-953-7744-06-9
Skup
2.internacionalna konferencija "Vallis Aurea" 2010.
Mjesto i datum
Požega, Hrvatska, 03.09.2010
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
profil turista Istre; ekološka hrana; preferencije; gastronomska
(profile of a tourists in Istria; organic nutrition; preferences; gastronomic supply)
Sažetak
Autori u radu detektirali su profil turista koji koriste eko-gastronomsku ponudu u svojoj zemlji i koji bi istu konzumirali u ugostiteljskim i drugim objektima turističke destinacije za vrijeme trajanja njihovog odmora. Detektiranje takve skupine turista koja preferira eko-gastronomsku ponudu predstavlja dobar temelj za daljnje marketinške aktivnosti u cilju stvaranja privlačnog doživljaja s eko-hranom. Navedenu pretpostavku autori analiziraju na temelju rezultata anketnog istraživanja provedenog u 2007. i 2008. godini. Anketirani turisti provodili su odmor u Istri, a provjeravalo se ; da li oni preferiraju ekološki pripremljenu hranu i da li su spremni za takvu hranu više platiti? Na temelju sociodemografskih, ekonomskih i drugih obilježja ispitanih turista utemeljen je profil s njihovim preferencijama eko-gastronomske ponude.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Ekonomija
POVEZANOST RADA
Projekti:
147-1470497-3034 - Valorizacija selektivnih oblika turizma u održivom razvitku ruralnih prostora (Ružić, Pavlo, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč
Profili:
Ivana Medica Ružić
(autor)