Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 480923

PROFIL TURISTA ISTRE S PREFERENCIJAMA ZA EKOLOŠKU HRANU


MEDICA, Ivana; RUŽIĆ, Pavlo; AMIDŽIĆ, Dragoljub
PROFIL TURISTA ISTRE S PREFERENCIJAMA ZA EKOLOŠKU HRANU // 2.internacionalna konferencija "Vallis Aurea" 2010. / Katalinić, Branko (ur.).
Požega : Beč: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2010. str. 861-867 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 480923 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
PROFIL TURISTA ISTRE S PREFERENCIJAMA ZA EKOLOŠKU HRANU
(PROFILE OF TOURISTS IN ISTRIA WITH PREFERENCE FOR ORGANIC FOODS)

Autori
MEDICA, Ivana ; RUŽIĆ, Pavlo ; AMIDŽIĆ, Dragoljub

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
2.internacionalna konferencija "Vallis Aurea" 2010. / Katalinić, Branko - Požega : Beč : Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2010, 861-867

ISBN
978-953-7744-06-9

Skup
2.internacionalna konferencija "Vallis Aurea" 2010.

Mjesto i datum
Požega, Hrvatska, 03.09.2010

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
profil turista Istre; ekološka hrana; preferencije; gastronomska
(profile of a tourists in Istria; organic nutrition; preferences; gastronomic supply)

Sažetak
Autori u radu detektirali su profil turista koji koriste eko-gastronomsku ponudu u svojoj zemlji i koji bi istu konzumirali u ugostiteljskim i drugim objektima turističke destinacije za vrijeme trajanja njihovog odmora. Detektiranje takve skupine turista koja preferira eko-gastronomsku ponudu predstavlja dobar temelj za daljnje marketinške aktivnosti u cilju stvaranja privlačnog doživljaja s eko-hranom. Navedenu pretpostavku autori analiziraju na temelju rezultata anketnog istraživanja provedenog u 2007. i 2008. godini. Anketirani turisti provodili su odmor u Istri, a provjeravalo se ; da li oni preferiraju ekološki pripremljenu hranu i da li su spremni za takvu hranu više platiti? Na temelju sociodemografskih, ekonomskih i drugih obilježja ispitanih turista utemeljen je profil s njihovim preferencijama eko-gastronomske ponude.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Projekti:
147-1470497-3034 - Valorizacija selektivnih oblika turizma u održivom razvitku ruralnih prostora (Ružić, Pavlo, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč

Profili:

Avatar Url Ivana Medica Ružić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

MEDICA, Ivana; RUŽIĆ, Pavlo; AMIDŽIĆ, Dragoljub
PROFIL TURISTA ISTRE S PREFERENCIJAMA ZA EKOLOŠKU HRANU // 2.internacionalna konferencija "Vallis Aurea" 2010. / Katalinić, Branko (ur.).
Požega : Beč: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2010. str. 861-867 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
MEDICA, I., RUŽIĆ, P. & AMIDŽIĆ, D. (2010) PROFIL TURISTA ISTRE S PREFERENCIJAMA ZA EKOLOŠKU HRANU. U: Katalinić, B. (ur.)2.internacionalna konferencija "Vallis Aurea" 2010..
@article{article, author = {MEDICA, Ivana and RU\v{Z}I\'{C}, Pavlo and AMID\v{Z}I\'{C}, Dragoljub}, editor = {Katalini\'{c}, B.}, year = {2010}, pages = {861-867}, keywords = {profil turista Istre, ekolo\v{s}ka hrana, preferencije, gastronomska}, isbn = {978-953-7744-06-9}, title = {PROFIL TURISTA ISTRE S PREFERENCIJAMA ZA EKOLO\v{S}KU HRANU}, keyword = {profil turista Istre, ekolo\v{s}ka hrana, preferencije, gastronomska}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Po\v{z}egi ; DAAAM International Vienna}, publisherplace = {Po\v{z}ega, Hrvatska} }
@article{article, author = {MEDICA, Ivana and RU\v{Z}I\'{C}, Pavlo and AMID\v{Z}I\'{C}, Dragoljub}, editor = {Katalini\'{c}, B.}, year = {2010}, pages = {861-867}, keywords = {profile of a tourists in Istria, organic nutrition, preferences, gastronomic supply}, isbn = {978-953-7744-06-9}, title = {PROFILE OF TOURISTS IN ISTRIA WITH PREFERENCE FOR ORGANIC FOODS}, keyword = {profile of a tourists in Istria, organic nutrition, preferences, gastronomic supply}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Po\v{z}egi ; DAAAM International Vienna}, publisherplace = {Po\v{z}ega, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font