Pregled bibliografske jedinice broj: 477919
Isolation and characterisation of autochthonous population of enterococci in Istrian cheese
Isolation and characterisation of autochthonous population of enterococci in Istrian cheese // Acta Microbiologica et Immunologica Hungarica / Nagy, Karoly (ur.).
Budimpešta: Akadémiai Kiadó, 2009. str. 152-152 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)
CROSBI ID: 477919 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Isolation and characterisation of autochthonous population of enterococci in Istrian cheese
Autori
Mrkonjić Fuka, Mirna ; Janković, Štefica ; Skelin, Andrea ; Redžepović, Sulejman
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni
Izvornik
Acta Microbiologica et Immunologica Hungarica
/ Nagy, Karoly - Budimpešta : Akadémiai Kiadó, 2009, 152-152
Skup
Annual Meeting of the Hungarian Society for Microbiology
Mjesto i datum
Keszthely, Mađarska, 15.10.2009. - 17.10.2009
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
enterococci; cheese; ripening
Sažetak
Genus Enterococcus is widely distributed in traditional Mediteranian cheeses. Using physiological and molecular methods we investigated abundance, diversity and antibiotic resistance of enterococcal isolates in Istrian cheese.
Izvorni jezik
Engleski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Projekti:
178-1782128-2123 - Mikrobiološka kontrola kvalitete autohonih mekih i tvrdih ovčijih sireva (Redžepović, Sulejman, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb
Citiraj ovu publikaciju:
Časopis indeksira:
- Web of Science Core Collection (WoSCC)
- Science Citation Index Expanded (SCI-EXP)
- SCI-EXP, SSCI i/ili A&HCI
- Scopus
- MEDLINE