Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 477549

Učinak saharoze, agara i pH vrijednosti na uspješnost mikrorazmnožavanja vrste Platycerium bifurcatum (Cav.) C. Chr.


Hudolin, Tamara
Učinak saharoze, agara i pH vrijednosti na uspješnost mikrorazmnožavanja vrste Platycerium bifurcatum (Cav.) C. Chr., 1996., diplomski rad, diplomski, Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 477549 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Učinak saharoze, agara i pH vrijednosti na uspješnost mikrorazmnožavanja vrste Platycerium bifurcatum (Cav.) C. Chr.
(Effects of sucrose and agar concentration, and medium pH on staghorn fern Platycerium bifurcatum (Cav.) C. Chr. shoot multiplicatin)

Autori
Hudolin, Tamara

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prirodoslovno-matematički fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
08.05

Godina
1996

Stranica
59

Mentor
Pevalek-Kozlina, Branka

Ključne riječi
mikrorazmnožavanje; Platycerium bifurcatum
(micropropagation; staghorn fern; Platycerium bifurcatum)

Sažetak
Istraživanje je pokazalo ovisnost zametanja adventivnih pupova jelenjeg roga (Platycerium bifurcatum (Cav.) C. Chr.) o sastavu i pH vrijednosti hranidbene podloge. Promjena pH vrijednosti (od 4, 0 do 7, 0) te koncentracije saharoze (1, 2, 3, 4, 5 i 6%) i agara (0, 5 ; 0, 6 ; 0, 7 ; 0, 8 ; 0, 9 i 1, 0%) u podlozi MS s dodatkom 0, 54 µM NAA i 9, 3 µM KIN utjecala je bitno na uspješnost mikrorazmnožavanja jelenjeg roga adventivnim izdancima. Najveći broj izdanaka razvijao se na podlozi koja je uz navedene regulatore rasta sadržavala 3% saharoze i 0, 9% agara a čija je pH vrijednost bila 7, 0.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Branka Pevalek-Kozlina (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Hudolin, Tamara
Učinak saharoze, agara i pH vrijednosti na uspješnost mikrorazmnožavanja vrste Platycerium bifurcatum (Cav.) C. Chr., 1996., diplomski rad, diplomski, Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb
Hudolin, T. (1996) 'Učinak saharoze, agara i pH vrijednosti na uspješnost mikrorazmnožavanja vrste Platycerium bifurcatum (Cav.) C. Chr.', diplomski rad, diplomski, Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Hudolin, Tamara}, year = {1996}, pages = {59}, keywords = {mikrorazmno\v{z}avanje, Platycerium bifurcatum}, title = {U\v{c}inak saharoze, agara i pH vrijednosti na uspje\v{s}nost mikrorazmno\v{z}avanja vrste Platycerium bifurcatum (Cav.) C. Chr.}, keyword = {mikrorazmno\v{z}avanje, Platycerium bifurcatum}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Hudolin, Tamara}, year = {1996}, pages = {59}, keywords = {micropropagation, staghorn fern, Platycerium bifurcatum}, title = {Effects of sucrose and agar concentration, and medium pH on staghorn fern Platycerium bifurcatum (Cav.) C. Chr. shoot multiplicatin}, keyword = {micropropagation, staghorn fern, Platycerium bifurcatum}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font