Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 476541

USPOREDNA ANALIZA SASTAVA SLOŽENIH UGLJIKOHIDRATA U BIJELOM, OBOGAĆENOM I INTEGRALNOM KRUHU


Ožegović, Petra
USPOREDNA ANALIZA SASTAVA SLOŽENIH UGLJIKOHIDRATA U BIJELOM, OBOGAĆENOM I INTEGRALNOM KRUHU, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 476541 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
USPOREDNA ANALIZA SASTAVA SLOŽENIH UGLJIKOHIDRATA U BIJELOM, OBOGAĆENOM I INTEGRALNOM KRUHU
(PARALLEL ANALYSIS OF STRUCTURE OF COMPLEX CARBOHYDRATES IN WHITE, ENRICHED AND WHOLEGRAIN BREAD)

Autori
Ožegović, Petra

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
12.07

Godina
2010

Stranica
39

Mentor
Ćurić, Duška

Ključne riječi
kruh; prehrambena vlakna; rezistentni škrob; pektin; zobena vlakna; inulin
(bread; dietary fiber; resistant starch; pectine; oat fiber; inulin)

Sažetak
Cilj diplomskog rada bio je odrediti udio prehrambenih vlakana (ukupnih, topljivih i netopljivih) u uzorcima bijelog, obogaćenog i integralnog kruha. U tu svrhu u smjesu za izradu bijelog kruha su dodavana razliĉita vlakna kao što su: rezistentni škrob, pektin i zobena vlakana u kombinaciji s inulinom. Dodavanjem rezistentnog škroba i pektina dobio se kruh koji možemo deklarirati kao izvor vlakana, a dodatkom zobenih vlakana u kombinaciji s inulinom dobio se kruh koji možemo deklarirati kao kruh visoko obogaćen vlaknima.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580696-0702 - Lignani u žitaricama, uljaricama, soji i integralnim pekarskim proizvodima (Ćurić, Duška, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Duška Ćurić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Ožegović, Petra
USPOREDNA ANALIZA SASTAVA SLOŽENIH UGLJIKOHIDRATA U BIJELOM, OBOGAĆENOM I INTEGRALNOM KRUHU, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Ožegović, P. (2010) 'USPOREDNA ANALIZA SASTAVA SLOŽENIH UGLJIKOHIDRATA U BIJELOM, OBOGAĆENOM I INTEGRALNOM KRUHU', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {O\v{z}egovi\'{c}, Petra}, year = {2010}, pages = {39}, keywords = {kruh, prehrambena vlakna, rezistentni \v{s}krob, pektin, zobena vlakna, inulin}, title = {USPOREDNA ANALIZA SASTAVA SLO\v{Z}ENIH UGLJIKOHIDRATA U BIJELOM, OBOGA\'{C}ENOM I INTEGRALNOM KRUHU}, keyword = {kruh, prehrambena vlakna, rezistentni \v{s}krob, pektin, zobena vlakna, inulin}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {O\v{z}egovi\'{c}, Petra}, year = {2010}, pages = {39}, keywords = {bread, dietary fiber, resistant starch, pectine, oat fiber, inulin}, title = {PARALLEL ANALYSIS OF STRUCTURE OF COMPLEX CARBOHYDRATES IN WHITE, ENRICHED AND WHOLEGRAIN BREAD}, keyword = {bread, dietary fiber, resistant starch, pectine, oat fiber, inulin}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font