Pregled bibliografske jedinice broj: 473904
Opasnosti vezane uz hranu - Kemijske i fizikalne opasnosti
Opasnosti vezane uz hranu - Kemijske i fizikalne opasnosti / Klapec, Tomislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010
CROSBI ID: 473904 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Opasnosti vezane uz hranu - Kemijske i fizikalne opasnosti
(Foodborne hazards - Chemical and physical hazards)
Autori
Klapec Tomislav ; Šarkanj Bojan
Vrsta obrazovnog materijala
Ostalo (nedefinirano)
Izdavač
Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Grad
Osijek
Godina
2010
Stranica
91
Ključne riječi
toksikanti; hrana; strategije smanjenja rizika
(toxicants; food; risk reduction strategies)
Sažetak
Skripta opisuje najvažnije potencijalne opasnosti fizikalne i kemijske prirode uz informacije o izvorima u hrani/vodi, zdravstvenom riziku i strategijama smanjenja rizika. Toksikanti su podijeljeni u poglavlja prema podrijetlu: biološki izvori, poljoprivredna proizvodnja, kontaminacija okoliša te prerada hrane.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
113-1130473-0334 - Sinergističke smjese u antifungalnoj i antimikotoksigenoj zaštiti hrane (Klapec, Tomislav, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek