Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 473904

Opasnosti vezane uz hranu - Kemijske i fizikalne opasnosti


Klapec Tomislav; Šarkanj Bojan
Opasnosti vezane uz hranu - Kemijske i fizikalne opasnosti / Klapec, Tomislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010


CROSBI ID: 473904 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Opasnosti vezane uz hranu - Kemijske i fizikalne opasnosti
(Foodborne hazards - Chemical and physical hazards)

Autori
Klapec Tomislav ; Šarkanj Bojan

Vrsta obrazovnog materijala
Ostalo (nedefinirano)

Izdavač
Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Grad
Osijek

Godina
2010

Stranica
91

Ključne riječi
toksikanti; hrana; strategije smanjenja rizika
(toxicants; food; risk reduction strategies)

Sažetak
Skripta opisuje najvažnije potencijalne opasnosti fizikalne i kemijske prirode uz informacije o izvorima u hrani/vodi, zdravstvenom riziku i strategijama smanjenja rizika. Toksikanti su podijeljeni u poglavlja prema podrijetlu: biološki izvori, poljoprivredna proizvodnja, kontaminacija okoliša te prerada hrane.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113-1130473-0334 - Sinergističke smjese u antifungalnoj i antimikotoksigenoj zaštiti hrane (Klapec, Tomislav, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Tomislav Klapec (autor)

Avatar Url Bojan Šarkanj (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Klapec Tomislav; Šarkanj Bojan
Opasnosti vezane uz hranu - Kemijske i fizikalne opasnosti / Klapec, Tomislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010
Klapec, T. (ur.) (2010) Opasnosti vezane uz hranu - Kemijske i fizikalne opasnosti. Osijek. Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.
@unknown{unknown, editor = {Klapec, T.}, year = {2010}, pages = {91}, keywords = {toksikanti, hrana, strategije smanjenja rizika}, title = {Opasnosti vezane uz hranu - Kemijske i fizikalne opasnosti}, keyword = {toksikanti, hrana, strategije smanjenja rizika}, publisher = {Prehrambeno tehnolo\v{s}ki fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Osijek} }
@unknown{unknown, editor = {Klapec, T.}, year = {2010}, pages = {91}, keywords = {toxicants, food, risk reduction strategies}, title = {Foodborne hazards - Chemical and physical hazards}, keyword = {toxicants, food, risk reduction strategies}, publisher = {Prehrambeno tehnolo\v{s}ki fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font