Pregled bibliografske jedinice broj: 469586
Problematika tzv. „brze hrane” u prehrani školskih učenika
Problematika tzv. „brze hrane” u prehrani školskih učenika // Stručno – edukativna konferencija „Upravljanje zdravstvenim rizicima u školama“, ZBORNIK RADOVA, Opatija, Grand Hotel „Četiri opatijska cvijeta”, 23. travanj 2010. godine / Mićović, Vladimir, Bilajac, Mirsad, Lušić, Dražen (ur.).
Rijeka: Hrvatska udruga za sanitarno inženjerstvo – Komora sanitarnih inženjera i tehničara, 2010. str. 33-39 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
CROSBI ID: 469586 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Problematika tzv. „brze hrane” u prehrani školskih učenika
(The Issue of “Fast Food” In School Children Diet)
Autori
Lušić, Dražen
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni
Izvornik
Stručno – edukativna konferencija „Upravljanje zdravstvenim rizicima u školama“, ZBORNIK RADOVA, Opatija, Grand Hotel „Četiri opatijska cvijeta”, 23. travanj 2010. godine
/ Mićović, Vladimir, Bilajac, Mirsad, Lušić, Dražen - Rijeka : Hrvatska udruga za sanitarno inženjerstvo – Komora sanitarnih inženjera i tehničara, 2010, 33-39
ISBN
978-953-95058-9-7
Skup
Stručno – edukativna konferencija „Upravljanje zdravstvenim rizicima u školama“, Opatija, Grand Hotel „Četiri opatijska cvijeta”, 23. travanj 2010. godine
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 23.04.2010
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
Brza hrana; fast food; djeca; škola; prehrana
(Fast food; children; school; diet)
Sažetak
Ovaj rad sagledava osnovne elemente problematike tzv. „brze hrane“ gledano prije svega kroz prizmu te vrste prehrane u djece školske dobi i osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova koje pohađaju. Sam izraz „fast food“ ili „brza hrana“ nameće mnoga pitanja vezana uz zdravstvene aspekte ovakve prehrane: tehnoloških uvjeta proizvodnje i stavljanja na tržište, socijalno – ekonomskih uvjeta kojima je uvjetovana potrošnja takvih prehrambenih proizvoda, zakonskih odredbi koje reguliraju stavljanje „brze hrane“ na tržište i tijela koja to kontroliraju te marketinških i tržišnih elementa kojima se vode subjekti koji takvu hranu nude. Poseban naglasak postavljen je na utjecaj obitelji djece na razvoj pravilnih prehrambenih navika, ali i školskog sustava koji uvelike može doprinijeti postavljanju kvalitetnih osnova kvalitetne prehrane djece.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita, Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb,
Medicinski fakultet, Rijeka
Profili:
Dražen Lušić
(autor)