Pregled bibliografske jedinice broj: 469579
Turistički eko potencijal ruralne istre - Ekoagroturizam i proizvodnja ekološke hrane
Turistički eko potencijal ruralne istre - Ekoagroturizam i proizvodnja ekološke hrane // 2. Hrvatski kongres o ruralnom turizmu „Koncepcija dugoročnog razvoja ruralnog turizma" / Katica, Dijana (ur.).
Zagreb: Hrvatski farmer, 2010. str. 51-58 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 469579 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Turistički eko potencijal ruralne istre - Ekoagroturizam i proizvodnja ekološke hrane
(Eco Tourism potential of rural Istria - Eco-agro tourism and production of organic food)
Autori
Bošković, Desimir ; Težak, Ana ; Saftić, Darko
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
2. Hrvatski kongres o ruralnom turizmu „Koncepcija dugoročnog razvoja ruralnog turizma"
/ Katica, Dijana - Zagreb : Hrvatski farmer, 2010, 51-58
ISBN
978-953-6387-08-3
Skup
2. Hrvatski kongres o ruralnom turizmu „Koncepcija dugoročnog razvoja ruralnog turizma"
Mjesto i datum
Mali Lošinj, Hrvatska, 21.04.2010. - 24.04.2010
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
ekoagroturizam; ekološka hrana; održivi razvoj; turistička potražnja; ponuda i potražnja ekološke hrane; anketiranje turista.
(eco-agro tourism; organic food; sustainable development; tourism demand; supply and demand for organic food; interviewing tourists)
Sažetak
Turistički potencijal ruralne Istre je u proizvodnji ekološke hrane i razvoju ekoturizma. Istra i Hrvatska bi mogle postati prepoznatljive kao nezagađene sredine, ekološke oaze, koje imaju ogromne površine nezagađenog zemljišta koje se nedovoljno koristi za ekološku proizvodnju hrane. Bogatstvo, očuvanost i atraktivnost prirodnih resursa, veliki broj tradicionalnih poljoprivrednih domaćinstava, kao i sve veći interes međunarodnog turističkog tržišta za doživljajima ruralnog turizma i ekološke hrane, dovoljno su čvrsta podloga za njegov daljnji održiv razvoj kako u Istri tako i u Hrvatskoj. To potvrđuju i rezultati naših provedenih istraživanja tijekom 2008. i 2009. godine o preferencijama anketiranih turista za ekološki proizvedenu hranu i odabir ruralne Istre za provođenje godišnjeg odmora.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Ekonomija
POVEZANOST RADA
Projekti:
147-1470497-3034 - Valorizacija selektivnih oblika turizma u održivom razvitku ruralnih prostora (Ružić, Pavlo, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč