Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 469579

Turistički eko potencijal ruralne istre - Ekoagroturizam i proizvodnja ekološke hrane


Bošković, Desimir; Težak, Ana; Saftić, Darko
Turistički eko potencijal ruralne istre - Ekoagroturizam i proizvodnja ekološke hrane // 2. Hrvatski kongres o ruralnom turizmu „Koncepcija dugoročnog razvoja ruralnog turizma" / Katica, Dijana (ur.).
Zagreb: Hrvatski farmer, 2010. str. 51-58 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 469579 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Turistički eko potencijal ruralne istre - Ekoagroturizam i proizvodnja ekološke hrane
(Eco Tourism potential of rural Istria - Eco-agro tourism and production of organic food)

Autori
Bošković, Desimir ; Težak, Ana ; Saftić, Darko

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
2. Hrvatski kongres o ruralnom turizmu „Koncepcija dugoročnog razvoja ruralnog turizma" / Katica, Dijana - Zagreb : Hrvatski farmer, 2010, 51-58

ISBN
978-953-6387-08-3

Skup
2. Hrvatski kongres o ruralnom turizmu „Koncepcija dugoročnog razvoja ruralnog turizma"

Mjesto i datum
Mali Lošinj, Hrvatska, 21.04.2010. - 24.04.2010

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
ekoagroturizam; ekološka hrana; održivi razvoj; turistička potražnja; ponuda i potražnja ekološke hrane; anketiranje turista.
(eco-agro tourism; organic food; sustainable development; tourism demand; supply and demand for organic food; interviewing tourists)

Sažetak
Turistički potencijal ruralne Istre je u proizvodnji ekološke hrane i razvoju ekoturizma. Istra i Hrvatska bi mogle postati prepoznatljive kao nezagađene sredine, ekološke oaze, koje imaju ogromne površine nezagađenog zemljišta koje se nedovoljno koristi za ekološku proizvodnju hrane. Bogatstvo, očuvanost i atraktivnost prirodnih resursa, veliki broj tradicionalnih poljoprivrednih domaćinstava, kao i sve veći interes međunarodnog turističkog tržišta za doživljajima ruralnog turizma i ekološke hrane, dovoljno su čvrsta podloga za njegov daljnji održiv razvoj kako u Istri tako i u Hrvatskoj. To potvrđuju i rezultati naših provedenih istraživanja tijekom 2008. i 2009. godine o preferencijama anketiranih turista za ekološki proizvedenu hranu i odabir ruralne Istre za provođenje godišnjeg odmora.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Projekti:
147-1470497-3034 - Valorizacija selektivnih oblika turizma u održivom razvitku ruralnih prostora (Ružić, Pavlo, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč


Citiraj ovu publikaciju:

Bošković, Desimir; Težak, Ana; Saftić, Darko
Turistički eko potencijal ruralne istre - Ekoagroturizam i proizvodnja ekološke hrane // 2. Hrvatski kongres o ruralnom turizmu „Koncepcija dugoročnog razvoja ruralnog turizma" / Katica, Dijana (ur.).
Zagreb: Hrvatski farmer, 2010. str. 51-58 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Bošković, D., Težak, A. & Saftić, D. (2010) Turistički eko potencijal ruralne istre - Ekoagroturizam i proizvodnja ekološke hrane. U: Katica, D. (ur.)2. Hrvatski kongres o ruralnom turizmu „Koncepcija dugoročnog razvoja ruralnog turizma".
@article{article, author = {Bo\v{s}kovi\'{c}, Desimir and Te\v{z}ak, Ana and Safti\'{c}, Darko}, editor = {Katica, D.}, year = {2010}, pages = {51-58}, keywords = {ekoagroturizam, ekolo\v{s}ka hrana, odr\v{z}ivi razvoj, turisti\v{c}ka potra\v{z}nja, ponuda i potra\v{z}nja ekolo\v{s}ke hrane, anketiranje turista.}, isbn = {978-953-6387-08-3}, title = {Turisti\v{c}ki eko potencijal ruralne istre - Ekoagroturizam i proizvodnja ekolo\v{s}ke hrane}, keyword = {ekoagroturizam, ekolo\v{s}ka hrana, odr\v{z}ivi razvoj, turisti\v{c}ka potra\v{z}nja, ponuda i potra\v{z}nja ekolo\v{s}ke hrane, anketiranje turista.}, publisher = {Hrvatski farmer}, publisherplace = {Mali Lo\v{s}inj, Hrvatska} }
@article{article, author = {Bo\v{s}kovi\'{c}, Desimir and Te\v{z}ak, Ana and Safti\'{c}, Darko}, editor = {Katica, D.}, year = {2010}, pages = {51-58}, keywords = {eco-agro tourism, organic food, sustainable development, tourism demand, supply and demand for organic food, interviewing tourists}, isbn = {978-953-6387-08-3}, title = {Eco Tourism potential of rural Istria - Eco-agro tourism and production of organic food}, keyword = {eco-agro tourism, organic food, sustainable development, tourism demand, supply and demand for organic food, interviewing tourists}, publisher = {Hrvatski farmer}, publisherplace = {Mali Lo\v{s}inj, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font