Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 466841

Proizvodni brendovi pivovare Carlsberg Croatia d.o.o.


Jalšić, Valentina
Proizvodni brendovi pivovare Carlsberg Croatia d.o.o., 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno- tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 466841 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Proizvodni brendovi pivovare Carlsberg Croatia d.o.o.
(The producing brands of the Carlsberg Croatia d.o.o. brewery)

Autori
Jalšić, Valentina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno- tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
25.09

Godina
2009

Stranica
41

Mentor
Hardi, Jovica

Ključne riječi
ječam; hmelj; voda; pivski kvasac; šećer; alkohol; ugljik dioksid
(barley; hops; water; beer yeast; sugar; alcohol; carbon dioxide)

Sažetak
Pivo je jedno od najpopularnijih i najstarijih alkoholnih pića u povijesti, koje se dobiva nepotpunim vrenjem vodenog ekstrakata ječmenog, (rjeđe pšeničnog) slada uz dodatak hmelja. Slabo je alkoholno piće koje se proizvodi u procesu alkoholnog vrenja iz slada, hmelja, vode i pivskog kvasca. Voda je glavni dio napitka, dok se slad dobiva od žitarica, najčešće od ječma i daje pivu sastojke ekstrakta o kojem ovise punoća okusa i koncentracija osnovnog ekstrakta piva. Hmelj konzervira pivo i daje mu ugodan miris i gorak ukus, dok pivski kvasac izaziva alkoholno vrenje u kome šećer prelazi u alkohol i ugljik dioksid. Pivo je potpuno prirodan i biološki uravnotežen proizvod, pa se s pravom smatra "tekućom hranom". Energetska vrijednost jedne litre standardnog piva odgovara energetskoj vrijednosti jedne litre punomasnog mlijeka.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113-1130475-0336 - Funkcionalna svojstva raznih vrsta mlijeka i sirutke fermentiranih probioticima

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Jovica Hardi (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada

Citiraj ovu publikaciju:

Jalšić, Valentina
Proizvodni brendovi pivovare Carlsberg Croatia d.o.o., 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno- tehnološki fakultet, Osijek
Jalšić, V. (2009) 'Proizvodni brendovi pivovare Carlsberg Croatia d.o.o.', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno- tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Jal\v{s}i\'{c}, Valentina}, year = {2009}, pages = {41}, keywords = {je\v{c}am, hmelj, voda, pivski kvasac, \v{s}e\'{c}er, alkohol, ugljik dioksid}, title = {Proizvodni brendovi pivovare Carlsberg Croatia d.o.o.}, keyword = {je\v{c}am, hmelj, voda, pivski kvasac, \v{s}e\'{c}er, alkohol, ugljik dioksid}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Jal\v{s}i\'{c}, Valentina}, year = {2009}, pages = {41}, keywords = {barley, hops, water, beer yeast, sugar, alcohol, carbon dioxide}, title = {The producing brands of the Carlsberg Croatia d.o.o. brewery}, keyword = {barley, hops, water, beer yeast, sugar, alcohol, carbon dioxide}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font