Pregled bibliografske jedinice broj: 466326
Razlike u sastavu kozjeg i kravljeg mlijeka i terapijska primjena kozjeg mlijeka
Razlike u sastavu kozjeg i kravljeg mlijeka i terapijska primjena kozjeg mlijeka, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno- tehnološki fakultet Osijek, Osijek
CROSBI ID: 466326 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Razlike u sastavu kozjeg i kravljeg mlijeka i terapijska primjena kozjeg mlijeka
(Differences in goat's and cow's milk composition with a regard to therapeutic quality of goat's milk)
Autori
Boc, Martina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno- tehnološki fakultet Osijek
Mjesto
Osijek
Datum
05.10
Godina
2009
Stranica
37
Mentor
Slačanac, Vedran
Ključne riječi
kozje mlijeko; kravlje mlijeko; sastav; terapijska primjena kozjeg mlijeka
(goat's milk; cow's milk; composition; therapeutic use of goat's milk)
Sažetak
Kozjem mlijeku se danas pridaje sve veća pažnja. u odnosu na ostale vrste mlijeka, proizvodnja kozjeg mlijeka je u najvećem porastu. kozje mlijeko ima jedinstvene dijetetske i terapijske prednosti u odnosu na druge vrste mlijeka. U ovom radu uspoređen je sastav, te biološka vrijednost kozjeg i kravljeg mlijeka.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
113-1130475-0336 - Funkcionalna svojstva raznih vrsta mlijeka i sirutke fermentiranih probioticima
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Vedran Slačanac
(mentor)