Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 466243

Linija proizvodnje polutvrdih sireva Tvornica mliječnih proizvoda “Belje” d.d.


Manić, Vedrana
Linija proizvodnje polutvrdih sireva Tvornica mliječnih proizvoda “Belje” d.d., 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 466243 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Linija proizvodnje polutvrdih sireva Tvornica mliječnih proizvoda “Belje” d.d.
(Semi-hard cheeses production line in "Belje" dairy factory)

Autori
Manić, Vedrana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
10.07

Godina
2009

Stranica
44

Mentor
Slačanac, Vedran

Ključne riječi
polu-tvrdi sir; postupak proizvodnje; kontrola kakvoće
(semi-hard cheese; production procedure; quality control)

Sažetak
Prilikom zaprimanja, mlijeko se kontrolira i razvrstava prema kakvoći, te predviđa za preradu u određeni mliječni proizvod. Kontrola zdravstvene ispravnosti sirovina, poluproizvoda i gotovih proizvoda vrši se u prijemnom, kemijskom i mikrobiološkom laboratoriju. Linija proizvodnje sireva obuhvaća liniju “Abc” svježih krem sireva mliječnih namaza, te liniju polutvrdih sireva. Proizvodnja sireva temelji se na: koagulaciji proteina, sirenju ili grušanju mlijeka i oblikovanju sirnog gruša u sirno zrno, uz izdvajanje nastale sirutke i soljenje sira, nakon čega se dobiva svježi ili nezreli sir. Gotovi proizvodi se pakiraju, skladište i otpremaju.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113-1130475-0336 - Funkcionalna svojstva raznih vrsta mlijeka i sirutke fermentiranih probioticima

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Vedran Slačanac (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada

Citiraj ovu publikaciju:

Manić, Vedrana
Linija proizvodnje polutvrdih sireva Tvornica mliječnih proizvoda “Belje” d.d., 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Manić, V. (2009) 'Linija proizvodnje polutvrdih sireva Tvornica mliječnih proizvoda “Belje” d.d.', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Mani\'{c}, Vedrana}, year = {2009}, pages = {44}, keywords = {polu-tvrdi sir, postupak proizvodnje, kontrola kakvo\'{c}e}, title = {Linija proizvodnje polutvrdih sireva Tvornica mlije\v{c}nih proizvoda “Belje” d.d.}, keyword = {polu-tvrdi sir, postupak proizvodnje, kontrola kakvo\'{c}e}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Mani\'{c}, Vedrana}, year = {2009}, pages = {44}, keywords = {semi-hard cheese, production procedure, quality control}, title = {Semi-hard cheeses production line in "Belje" dairy factory}, keyword = {semi-hard cheese, production procedure, quality control}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font