Pregled bibliografske jedinice broj: 466113
Suvremeni tehnološki postupci u proizvodnji crnih vina
Suvremeni tehnološki postupci u proizvodnji crnih vina, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
CROSBI ID: 466113 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Suvremeni tehnološki postupci u proizvodnji crnih vina
(Modern technology procedure in red wine priduction)
Autori
Rupčić, Željka
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet
Mjesto
Osijek
Datum
15.07
Godina
2009
Stranica
41
Mentor
Pozderović, Andrija
Ključne riječi
Vino; suvremeni tehnološki postupci; muljanje grožđa; vrenje; masulj; dozrijevanje; stabilizacija; njega vina; kvasci; pektolitički enzimi
(Wine; modern vine technology; grape knead; fermentation; marc; ripening; stabilisation; winw tretmant; yeasts; enzymes.)
Sažetak
Wine is food product, quality of wich depends of its chemical content. In modren wine technology following actions are used: grape knead, marc fermentation, wine ripening, wine treatment. During these process pressing prev, filters and other equipment are used together with selected yeasts and enzymes. Essential part is also wine tretmant after main fermentation because it is crutial part of getting extra quality wine.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
113-1130475-0565 - Unapređenje procesa proizvodnje hrane
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Andrija Pozderović
(mentor)