Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 466077

Netermičke metode konzerviranja hrane


Kvesić, Ivana
Netermičke metode konzerviranja hrane, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 466077 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Netermičke metode konzerviranja hrane
(Nonthermal methods of food preservation)

Autori
Kvesić, Ivana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
29.09

Godina
2009

Stranica
30

Mentor
Pozderović, Andrija

Ključne riječi
Konzerviranje hrane; netermičke metode; visoko pulsirajuće polje; oscilirajuće magnetsko polje; visoki tlak; svjetlosni pulsevi; ultrazvuk; radijacija; mikrovalovi.
(Food preservation; nonthermal methods; high pulse field; oscialltion magnetic field; high pressure; beam pulse; ultrasound; radiation; microwaves.)

Sažetak
Zahtjevi potrošača za novim proizvodima dobre senzorske i nutritivne kvalitete doveli su do razvoja minimalno procesirane hrane. Netermičke metode osiguravaju minimalno procesiranu hranu koja izgleda svježe, te ima minimalni gubitak boje, arome i nutrijenata. Ocjena vrijednosti netermičkih metoda zasniva se na pouzdanoj procjeni njihove učinkovitosti protiv patogenih mikroorganizama i mikroorganizama uzročnika kvarenje hrane. Istraživanje netermičkih postupaka inicijalno je bilo fokusirano na dizajn tehnološkog procesa, karakteristike proizvoda i kinetiku inaktivacije mikroorganizama. No, uspješnost ovih metoda ovisi o napretku u razumijevanju fiziologije mikroorganizama te ponašanje mikrobnih stanica tijekom i nakon tretmana.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113-1130475-0565 - Unapređenje procesa proizvodnje hrane

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Andrija Pozderović (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kvesić, Ivana
Netermičke metode konzerviranja hrane, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Kvesić, I. (2009) 'Netermičke metode konzerviranja hrane', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Kvesi\'{c}, Ivana}, year = {2009}, pages = {30}, keywords = {Konzerviranje hrane, netermi\v{c}ke metode, visoko pulsiraju\'{c}e polje, osciliraju\'{c}e magnetsko polje, visoki tlak, svjetlosni pulsevi, ultrazvuk, radijacija, mikrovalovi.}, title = {Netermi\v{c}ke metode konzerviranja hrane}, keyword = {Konzerviranje hrane, netermi\v{c}ke metode, visoko pulsiraju\'{c}e polje, osciliraju\'{c}e magnetsko polje, visoki tlak, svjetlosni pulsevi, ultrazvuk, radijacija, mikrovalovi.}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Kvesi\'{c}, Ivana}, year = {2009}, pages = {30}, keywords = {Food preservation, nonthermal methods, high pulse field, oscialltion magnetic field, high pressure, beam pulse, ultrasound, radiation, microwaves.}, title = {Nonthermal methods of food preservation}, keyword = {Food preservation, nonthermal methods, high pulse field, oscialltion magnetic field, high pressure, beam pulse, ultrasound, radiation, microwaves.}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font