Pregled bibliografske jedinice broj: 463599
Struktura znanstvenih istraživanja u poljoprivredi u Republici Hrvatskoj
Struktura znanstvenih istraživanja u poljoprivredi u Republici Hrvatskoj // Bilten Razreda za tehničke znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, 11 (2010), 1; 39-51 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
CROSBI ID: 463599 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Struktura znanstvenih istraživanja u poljoprivredi
u Republici Hrvatskoj
(Agricultural structure and research in the Republic
of Croatia)
Autori
Piližota, Vlasta
Izvornik
Bilten Razreda za tehničke znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (1331-6818) 11
(2010), 1;
39-51
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, stručni
Ključne riječi
hrana ; poljoprivreda ; biotehnologija ; istraživanje ; razvoj
(food ; agriculture ; biotechnology ; research ; development)
Sažetak
Ovaj prikaz pripremljen je sa svrhom upoznavanja šire javnosti s istraživanjima u poljoprivredi, prehrambenoj tehnologiji i biotehnologiji u Republici Hrvatskoj, a za koji je, kao osnova, korišten materijal predstavljen na redovitoj sjednici Stalnog komiteta za istraživanja u poljoprivredi Europske komisije (Standing Committee on Agricultural Research -SCAR) održanoj 26. lipnja 2007. godine u Bruxellesu. Predstavnici država u SCAR-u na svakoj sjednici, koje se održavaju dva puta godišnje, u lipnju i prosincu, prezentiraju istraživanja iz područja hrane, poljoprivrede i biotehnologije (uključujući i ribarstvo i šumarstvo). Istraživanja u Republici Hrvatskoj iz znanstvenog područja biotehnologije, ustroj znanosti i obrazovanja te suradnja na projektima s institucijama iz Europe i drugo predstavljeni su podacima prikupljenim u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa te Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva u vrijeme održavanja prezentacije, a sada u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i Hrvatskoj gospodarskoj komori. Mnogi podaci pronađeni su na internetskim stranicama pojedinih institucija iz područja hrane, poljoprivrede i biotehnologije, ali ih nije bilo moguće navesti zbog ograničena prostora.
Izvorni jezik
Engleski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
MZOS-113-1130473-0340 - Razvoj procesa proizvodnje visokokvalitetne hrane (Piližota, Vlasta, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Vlasta Piližota
(autor)