Pregled bibliografske jedinice broj: 463256
Sredozemno prehrambeno trojstvo u antici na Jadranu
Sredozemno prehrambeno trojstvo u antici na Jadranu // Cerealia, oleum, vinum…: kultura prehrane i blagovanja na jadranskom prostoru (Eating and Dining Culture in the Adriatic Area) / Elena Uljančić-Vekić, Marija Mogorović-Crljenko (ur.).
Poreč: Zavičajni muzej Poreštine, 2009. str. 37-54
CROSBI ID: 463256 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Sredozemno prehrambeno trojstvo u antici na Jadranu
(Mediterranean nutritional trinity in the ancient period in the Adriatic)
Autori
Matijašić, Robert
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Poglavlja u knjigama, ostalo
Knjiga
Cerealia, oleum, vinum…: kultura prehrane i blagovanja na jadranskom prostoru (Eating and Dining Culture in the Adriatic Area)
Urednik/ci
Elena Uljančić-Vekić, Marija Mogorović-Crljenko
Izdavač
Zavičajni muzej Poreštine
Grad
Poreč
Godina
2009
Raspon stranica
37-54
ISBN
978-953-55355-2-2
Ključne riječi
rimsko doba, ulje, vino
(roman period, oil, wine)
Sažetak
Tri najvažnije sredozemne prehrambene kulture, ne samo u antici, već i šire, ulje, vino i štio su (uz ribu) bili hrana siromašnih.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Povijest
POVEZANOST RADA
Projekti:
303-3030822-0932 - Naseljenost i gospodarstvo Istre od kraja prapovijesti do Bizanta (Matijašić, Robert, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Profili:
Robert Matijašić
(autor)