Pregled bibliografske jedinice broj: 462458
Utjecaj različitih vrsta sirovina i količina hranjivih soli na umnožavanje kvasca S. cerevisiae kod proizvodnje rafiniranog etanola
Utjecaj različitih vrsta sirovina i količina hranjivih soli na umnožavanje kvasca S. cerevisiae kod proizvodnje rafiniranog etanola, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 462458 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj različitih vrsta sirovina i količina hranjivih soli na umnožavanje kvasca S. cerevisiae kod proizvodnje rafiniranog etanola
(Effect of different types of raw material and amount of nutrient salts on multiplication of yeast S. cerevisiae in the production of rafined ethanol)
Autori
Nišević, Dragana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
05.05
Godina
2008
Stranica
62
Mentor
Stehlik-Tomas, Vesna
Neposredni voditelj
Bučar, Boris
Ključne riječi
S. cerevisiae; melasa; glukozni sirup; škrob
(S. cerevisiae; molasses; glucose syrup; corn)
Sažetak
U navedenom radu ispitivan je utjecaj različitih sirovina i koncentracije hranjivih soli na rast kvaščeve biomase i prinos etanola.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
058-0583444-3483 - Mineralima obogaćene funkcionalne starter kulture u prehrambenoj industriji (Stehlik-Tomas, Vesna, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb