Pregled bibliografske jedinice broj: 461669
Proizvodnja mliječne kiseline iz škrobnih sirovina s pomoću amilolitičke bakterije mliječne kiseline, HR P20100074 A2
Proizvodnja mliječne kiseline iz škrobnih sirovina s pomoću amilolitičke bakterije mliječne kiseline, HR P20100074 A2
CROSBI ID: 461669 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja mliječne kiseline iz škrobnih sirovina s pomoću amilolitičke bakterije mliječne kiseline, HR P20100074 A2
(Lactic acid production from starch-containing raw materials by amylolytic lactic acid bacterium)
Autori
Slavica, Anita ; Novak, Srđan, Trontel, Antonija, Šantek, Božidar
Broj patenta
HR P20100074 A2
Nositelj prava
Sveučilište u Zagrebu, Zagreb, HR, Zagreb, Hrvatska
Sažetak
Ovaj izum odnosi se na postupak za proizvodnju mliječne kiseline ili njezinih soli. Postupak opisuje simultano provođenje saharifikacije škroba iz škrobne sirovine i fermentacije nastalih šećera do mliječne kiseline s pomoću odabrane bakterije koja proizvodi amilolitičke enzime što čini suvišnim korištenje komercijalnih enzima, kako je uobičajeno u stanju tehnike.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
058-0581990-1997 - Primjena integriranih bioprocesa u proizvodnji mliječne kiseline (Novak, Srđan, MZOS ) ( CroRIS)
058-0581990-2004 - Hibridni integrirani bioprocesi i održivost proizvodnje organskih otapala (Šantek, Božidar, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb