Pregled bibliografske jedinice broj: 459297
Praćenje promjene udjela ukupnih fenola i sposobnosti kelatiranja tijekom procesa proizvodnje crnog vina 'Babica''
Praćenje promjene udjela ukupnih fenola i sposobnosti kelatiranja tijekom procesa proizvodnje crnog vina 'Babica'', 2009., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
CROSBI ID: 459297 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Praćenje promjene udjela ukupnih fenola i sposobnosti kelatiranja tijekom procesa proizvodnje crnog vina 'Babica''
(The changes in the total phenol content and chelating ability during red wine "Babica" production)
Autori
Filipin, Ivan
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Kemijsko-tehnološki fakultet
Mjesto
Split
Datum
20.10
Godina
2009
Stranica
38
Mentor
Katalinić, Višnja
Neposredni voditelj
Skroza, Danijela
Ključne riječi
fenolni; sposobnost kelatiranja; proizvodnja crnog vina; sorta Babica
(phenols; chelating ability; red wine production; Babic variety)
Sažetak
Praćene su promjene udjela ukupnih fenola i sposobnosti kelatiranja Fe (II) iona tijekom procesa proizvodnje crnog vina od grožđa sorte Babica.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
011-2160547-2226 - Prirodni izvori resveratrola i njegov sinergijski učinak s drugim polifenolima (Katalinić, Višnja, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Kemijsko-tehnološki fakultet, Split