Pregled bibliografske jedinice broj: 457429
Jestive alge Jadranskog mora
Jestive alge Jadranskog mora, 2008., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 457429 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Jestive alge Jadranskog mora
(Edible algae from Adriatic sea)
Autori
Joković, Lucija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
17.07
Godina
2008
Stranica
33
Mentor
Piria, Marina
Ključne riječi
jestive alge; Jadransko more; tržište
(edible algae; Adriatic sea; market)
Sažetak
Alge se često smatraju namirnicama suvremenog doba, no dio su ljudske prehrane otkad postoji čovjek. Nema sumnje da morske alge spadaju u najkvalitetnije namirnice koje su čovjeku dostupne. Iako ih najviše koriste makrobiotičari, zaista nema nikakvog razloga da ne postanu dio svakodnevne uobičajene ishrane. U radu su iznesene i vrste jestivih algi koje se uzgajaju za potrebe svjetskog tžišta i njihova dostupnost na Hrvatskom tržištu.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biologija, Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Projekti:
178-1782739-2746 - Biološki aspekti u slatkovodnom ribarstvu i lovstvu (Treer, Tomislav, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb
Profili:
Marina Piria
(mentor)