Pregled bibliografske jedinice broj: 457155
Mogućnosti implementacije sustava samokontrole u objektima za proizvodnju hrane
Mogućnosti implementacije sustava samokontrole u objektima za proizvodnju hrane // Zbornik radova 45. hrvatskog i 5. međunarodnog simpozija agronoma / Lončarić, Zdenko ; Marić, Sonja (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. str. 1028-1032 (ostalo, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
CROSBI ID: 457155 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Mogućnosti implementacije sustava samokontrole u
objektima za proizvodnju hrane
(The possibilities of implementation of self-
control systems in food production facilities)
Autori
Knežević, Dražen ; Kušec, Goran ; Petričević, Antun ; Njari, Bela
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni
Izvornik
Zbornik radova 45. hrvatskog i 5. međunarodnog simpozija agronoma
/ Lončarić, Zdenko ; Marić, Sonja - Osijek : Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010, 1028-1032
ISBN
978-953-6331-79-6
Skup
45. hrvatski i 5. međunarodni simpozij agronoma
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 15.02.2010. - 19.02.2010
Vrsta sudjelovanja
Ostalo
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
Sustavi samokontrole ; preduvjetni programi ; HACCP ; sigurnost hrane
(self-control systems ; pre-requisite practices ; HACCP ; food safety)
Sažetak
Budući da je strateški interes Republike Hrvatske potpuno članstvo u EU, naša je obveza nacionalnu legislativu u potpunosti uskladiti s acquis communautaire, pravnom stečevinom EU. Slijedom navedenog i legislativa u području sigurnosti hrane doživjela je u RH značajne promjene. Kao zakonski obvezan u RH određen je sustav sigurnosti hrane temeljen na načelima samokontrole. Svi subjekti u poslovanju s hranom dužni su uskladiti svoje poslovanje s takvim zakonskom odredbama. U ovom radu prikazane su različite mogućnosti implementacije sustava samokontrole koje mogu primjeniti subjekti u poslovanju s hranom (SPH) te legislativa kojom se navedena problematika određuje, kako na razini EU tako i na razini RH.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Projekti:
MZOS-079-0790566-0184 - Rano predviđanje kakvoće svinjskih trupova i mesa (Kušec, Goran, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek