Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 457155

Mogućnosti implementacije sustava samokontrole u objektima za proizvodnju hrane


Knežević, Dražen; Kušec, Goran; Petričević, Antun; Njari, Bela
Mogućnosti implementacije sustava samokontrole u objektima za proizvodnju hrane // Zbornik radova 45. hrvatskog i 5. međunarodnog simpozija agronoma / Lončarić, Zdenko ; Marić, Sonja (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. str. 1028-1032 (ostalo, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


CROSBI ID: 457155 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Mogućnosti implementacije sustava samokontrole u objektima za proizvodnju hrane
(The possibilities of implementation of self- control systems in food production facilities)

Autori
Knežević, Dražen ; Kušec, Goran ; Petričević, Antun ; Njari, Bela

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
Zbornik radova 45. hrvatskog i 5. međunarodnog simpozija agronoma / Lončarić, Zdenko ; Marić, Sonja - Osijek : Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010, 1028-1032

ISBN
978-953-6331-79-6

Skup
45. hrvatski i 5. međunarodni simpozij agronoma

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 15.02.2010. - 19.02.2010

Vrsta sudjelovanja
Ostalo

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
Sustavi samokontrole ; preduvjetni programi ; HACCP ; sigurnost hrane
(self-control systems ; pre-requisite practices ; HACCP ; food safety)

Sažetak
Budući da je strateški interes Republike Hrvatske potpuno članstvo u EU, naša je obveza nacionalnu legislativu u potpunosti uskladiti s acquis communautaire, pravnom stečevinom EU. Slijedom navedenog i legislativa u području sigurnosti hrane doživjela je u RH značajne promjene. Kao zakonski obvezan u RH određen je sustav sigurnosti hrane temeljen na načelima samokontrole. Svi subjekti u poslovanju s hranom dužni su uskladiti svoje poslovanje s takvim zakonskom odredbama. U ovom radu prikazane su različite mogućnosti implementacije sustava samokontrole koje mogu primjeniti subjekti u poslovanju s hranom (SPH) te legislativa kojom se navedena problematika određuje, kako na razini EU tako i na razini RH.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
MZOS-079-0790566-0184 - Rano predviđanje kakvoće svinjskih trupova i mesa (Kušec, Goran, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Profili:

Avatar Url Bela Njari (autor)

Avatar Url Antun Petričević (autor)

Avatar Url Goran Kušec (autor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada

Citiraj ovu publikaciju:

Knežević, Dražen; Kušec, Goran; Petričević, Antun; Njari, Bela
Mogućnosti implementacije sustava samokontrole u objektima za proizvodnju hrane // Zbornik radova 45. hrvatskog i 5. međunarodnog simpozija agronoma / Lončarić, Zdenko ; Marić, Sonja (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. str. 1028-1032 (ostalo, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
Knežević, D., Kušec, G., Petričević, A. & Njari, B. (2010) Mogućnosti implementacije sustava samokontrole u objektima za proizvodnju hrane. U: Lončarić, Z. & Marić, S. (ur.)Zbornik radova 45. hrvatskog i 5. međunarodnog simpozija agronoma.
@article{article, author = {Kne\v{z}evi\'{c}, Dra\v{z}en and Ku\v{s}ec, Goran and Petri\v{c}evi\'{c}, Antun and Njari, Bela}, year = {2010}, pages = {1028-1032}, keywords = {Sustavi samokontrole, preduvjetni programi, HACCP, sigurnost hrane}, isbn = {978-953-6331-79-6}, title = {Mogu\'{c}nosti implementacije sustava samokontrole u objektima za proizvodnju hrane}, keyword = {Sustavi samokontrole, preduvjetni programi, HACCP, sigurnost hrane}, publisher = {Poljoprivredni fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Kne\v{z}evi\'{c}, Dra\v{z}en and Ku\v{s}ec, Goran and Petri\v{c}evi\'{c}, Antun and Njari, Bela}, year = {2010}, pages = {1028-1032}, keywords = {self-control systems, pre-requisite practices, HACCP, food safety}, isbn = {978-953-6331-79-6}, title = {The possibilities of implementation of self- control systems in food production facilities}, keyword = {self-control systems, pre-requisite practices, HACCP, food safety}, publisher = {Poljoprivredni fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font