Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 45211

Usporedba metode duplikata dnevnih obroka i metode vaganja i bilježenja pri procjeni unosa masti i masnih kiselina


Hranić, Samira
Usporedba metode duplikata dnevnih obroka i metode vaganja i bilježenja pri procjeni unosa masti i masnih kiselina, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek


CROSBI ID: 45211 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Usporedba metode duplikata dnevnih obroka i metode vaganja i bilježenja pri procjeni unosa masti i masnih kiselina
(A comparison of the method of duplicated portions with the method of dietary records in evaluation of intake of fat and fatty acids)

Autori
Hranić, Samira

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet

Mjesto
Osijek

Datum
06.12

Godina
2000

Stranica
38

Mentor
Mandić, Milena L.

Ključne riječi
unos masti i masnih kiselina; duplikati obroka; metoda bilježenja i vaganja
(intake of fat and fatty acids; duplicated portions; weighed food records)

Sažetak
S obzirom na to da nema prikladne metode za mjerenje stvarnog unosa hrane zadatak ovog rada bio je izračunati unos masti i masnih kiselina metodom sedmodnevnog bilježenja i vaganja, te rezultate usporediti s rezultatima metode analize duplikata dnevnih obroka. U ispitivanju je sudjelovalo 39 ispitanika starosti 21-48 godina, od čega 25 žena i 14 muškaraca. Svi ispitanici spadali su u visokoobrazovanu populaciju. Ispitivanje je provedeno tijekom sedmodnevnog perioda u veljači i ožujku 1996. godine. Podaci dobiveni kemijskom analizom i izračunavanjem komparirani su t-testom. Rezultati pokazuju da su metodom bilježenja i vaganja dobivene značajno više vrijednosti za sve uspoređivane sastojke u odnosu na metodu duplikata dnevnih obroka pa je zaključeno da metoda vaganja i bilježenja daje samo približnu procjenu unosa.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
113003

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Milena Mandić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Hranić, Samira
Usporedba metode duplikata dnevnih obroka i metode vaganja i bilježenja pri procjeni unosa masti i masnih kiselina, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
Hranić, S. (2000) 'Usporedba metode duplikata dnevnih obroka i metode vaganja i bilježenja pri procjeni unosa masti i masnih kiselina', diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Hrani\'{c}, Samira}, year = {2000}, pages = {38}, keywords = {unos masti i masnih kiselina, duplikati obroka, metoda bilje\v{z}enja i vaganja}, title = {Usporedba metode duplikata dnevnih obroka i metode vaganja i bilje\v{z}enja pri procjeni unosa masti i masnih kiselina}, keyword = {unos masti i masnih kiselina, duplikati obroka, metoda bilje\v{z}enja i vaganja}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Hrani\'{c}, Samira}, year = {2000}, pages = {38}, keywords = {intake of fat and fatty acids, duplicated portions, weighed food records}, title = {A comparison of the method of duplicated portions with the method of dietary records in evaluation of intake of fat and fatty acids}, keyword = {intake of fat and fatty acids, duplicated portions, weighed food records}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font