Pregled bibliografske jedinice broj: 451394
Antioksidacijska svojstva meda
Antioksidacijska svojstva meda, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 451394 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Antioksidacijska svojstva meda
(Antioxidative activities of honey)
Autori
Šančić, Matea
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
30.06
Godina
2009
Stranica
33
Mentor
Vahčić, Nada
Ključne riječi
antioksidacijska svojstva; med; fenolni spojevi
(antioxidative activities; honey; phenolic compounds)
Sažetak
Med je prirodni izvor životne snage. Mješavina je najmanje 180 različitih tvari te ima značajna ljekovita svojstva. Vrlo važna činjenica je da med posjeduje značajnu antioksidativnu aktivnost. Stoga je u ovom radu naveden znanstveni pogled kojim je dokazana antioksidativna aktivnost meda a također i njegova pozitivna biološka vrijednost i terapijska svojstva. iz svega navedenog u ovom radu, možemo zaključiti da je med izuzetno značajan i koristan prirodni proizvod.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
058-0580696-2808 - Bioaktivne komponente u hrani - promjene uzrokovane pripremom i čuvanjem (Vahčić, Nada, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Nada Vahčić
(mentor)