Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 451356

KVALITETA SVJEŽEG I KISELOG KUPUSA S OGULINSKOG PODRUČJA


Oreč, Iva
KVALITETA SVJEŽEG I KISELOG KUPUSA S OGULINSKOG PODRUČJA, 2009., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 451356 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
KVALITETA SVJEŽEG I KISELOG KUPUSA S OGULINSKOG PODRUČJA
(Quality fresh and fermentation cabbage from Ogulin area)

Autori
Oreč, Iva

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
30.10

Godina
2009

Stranica
37

Mentor
Dobričević, Nadica

Ključne riječi
sorte kupusa; Ogulinski; Krautman; Strukton; kakvoća kupusa
(cabbage cultivars; Ogulinski; Krautman; Strukton; quality of cabbage)

Sažetak
Ogulinsko područje poznato je po uzgoju svježeg kupusa i preradi kupusa biološkom fermentacijom. Zbog povoljnih klimatskih i ekoloških uvjeta te relativno malih ulaganja u proizvodnju, uzgojem i preradom kupusa bave se mnoga obiteljska gospodarstva. Uzgaja se veliki broj sorata, a za ovo istraživanje korištene su slijedeće: Ogulinski, Krautman i Strukton, gdje je analizirano slijedeće: suha tvar(%), topljiva suha tvar(%), ukupne kiseline, pH-vrijednost, C-vitamin(mg/100 g), NaCl(%), te sadržaj minerala: kalcij, željezo, kalij, magnezij, natrij, fosfor, dušik i proteini u svježem i fermentiranom kupusu.Rezultati istraživanja pokazali su zadovoljavajuću kakvoću svježeg i fermentiranog kupusa, gdje su bolji rezultati u pojedinim parametrima odlika sorte Ogulinski.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
178-1782133-2754 - Nutritivna vrijednost plodovitog i suptropskog povrća (Dobričević, Nadica, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nadica Dobričević (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Oreč, Iva
KVALITETA SVJEŽEG I KISELOG KUPUSA S OGULINSKOG PODRUČJA, 2009., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Oreč, I. (2009) 'KVALITETA SVJEŽEG I KISELOG KUPUSA S OGULINSKOG PODRUČJA', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Ore\v{c}, Iva}, year = {2009}, pages = {37}, keywords = {sorte kupusa, Ogulinski, Krautman, Strukton, kakvo\'{c}a kupusa}, title = {KVALITETA SVJE\v{Z}EG I KISELOG KUPUSA S OGULINSKOG PODRU\v{C}JA}, keyword = {sorte kupusa, Ogulinski, Krautman, Strukton, kakvo\'{c}a kupusa}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Ore\v{c}, Iva}, year = {2009}, pages = {37}, keywords = {cabbage cultivars, Ogulinski, Krautman, Strukton, quality of cabbage}, title = {Quality fresh and fermentation cabbage from Ogulin area}, keyword = {cabbage cultivars, Ogulinski, Krautman, Strukton, quality of cabbage}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font