Pregled bibliografske jedinice broj: 451250
MORFOLOŠKA SVOJSTVA I KEMIJSKI SASTAV PLODOVA PAPRIKE UZGOJENIH U HIDROPONU
MORFOLOŠKA SVOJSTVA I KEMIJSKI SASTAV PLODOVA PAPRIKE UZGOJENIH U HIDROPONU, 2009., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 451250 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
MORFOLOŠKA SVOJSTVA I KEMIJSKI SASTAV PLODOVA PAPRIKE UZGOJENIH U HIDROPONU
(Morphology characteristic and chemical composition pepper fruit grown hydroponically)
Autori
Katović, Tonko
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
30.11
Godina
2009
Stranica
28
Mentor
Dobričević, Nadica
Ključne riječi
Kultivar paprike; kvaliteta plodova; hidropon; kamena vuna
(Pepper cultvars; quality of fruit; hydroponics; rockwool)
Sažetak
Provedeno je istraživanje kvalitete plodova pet hibridnih kultivara paprike:Atol, Blondy, Mazurka, Menta i Vedrana, uzgojenih u hidroponu i na kamenoj vuni. Plodovi su analizirani u tri navrata tijekom plodonošenja. U laboratoriju su određivani: masa mesa, sjemena, sjemene lože i peteljke i masa otpada. Provedene su kemijske analize kvalitete plodova: suha tvar(%, količina topljive suhe tvari(%), pH-vrijednost, ukupna kiselost(% limunske kiseline), količina C-vitamina(mg/100 g). temeljem dobivenih rezultata ustanovljeno je da 5 kultivara paprike uzgojenih na kamenoj vuni ima zadovoljavajuću kvalitetu plodova.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Projekti:
178-1782133-2754 - Nutritivna vrijednost plodovitog i suptropskog povrća (Dobričević, Nadica, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb
Profili:
Nadica Dobričević
(mentor)