Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 449920

Kakvoća grožđa međuvrsnih križanaca vinove loze nakon čuvanja na niskoj temperaturi


Stepinac, Marijan
Kakvoća grožđa međuvrsnih križanaca vinove loze nakon čuvanja na niskoj temperaturi, 2010., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 449920 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kakvoća grožđa međuvrsnih križanaca vinove loze nakon čuvanja na niskoj temperaturi
(Quality of table grape cultivars after low temperature storage)

Autori
Stepinac, Marijan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
22.03

Godina
2010

Stranica
18

Mentor
Jemrić, Tomislav

Ključne riječi
stolno grožđe; kakvoća; kemijski sastav; međuvrsni križanci
(table grape; quality; chemical compositionm interspecies hybrids)

Sažetak
Kvaliteta četiriju na bolesti otpornih sorata stolnog grožđa (Palatina, Sarolta, Lidi i Lilla) proučavana je nakon čuvanja četiri tjedna na temperaturi 0°C i sedam dana na 21°C (simulacija života na polici). Sorta je znatno utjecala na sva proučavana svojstva (ukupna suha tvar (SSC), ukupne kiseline (TA), omjer SSC/TA, elektroprovodljivost (EC) i pH). Čuvanje je utjecalo samo na SSC i pH. Znatna interakcija sorte i čuvanja primjećena je na SSC, EC i pH. Među proučavanim sortama najznatnije promjene nakon čuvanja primijećene su kod Palatine (samo TA ostao je nepromijenjen), dok je Lidi ostala skoro nepromijenjena (osim pH koji se smanjio). Tijekom sedam dana provedenih na 21°C gubitak težine kod Palatine bio je največi i znatno se razlikovao od ostalih sorata.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
069-0692972-2203 - Primijenjena istraživanja rashladnih sustava s novim radnim tvarima (Pavković, Branimir, MZOS ) ( CroRIS)
178-0000000-3583 - Optimizacija čuvanja breskve i nektarine tretmanima poslije berbe (Jemrić, Tomislav, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Tomislav Jemrić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Stepinac, Marijan
Kakvoća grožđa međuvrsnih križanaca vinove loze nakon čuvanja na niskoj temperaturi, 2010., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Stepinac, M. (2010) 'Kakvoća grožđa međuvrsnih križanaca vinove loze nakon čuvanja na niskoj temperaturi', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Stepinac, Marijan}, year = {2010}, pages = {18}, keywords = {stolno gro\v{z}\dje, kakvo\'{c}a, kemijski sastav, me\djuvrsni kri\v{z}anci}, title = {Kakvo\'{c}a gro\v{z}\dja me\djuvrsnih kri\v{z}anaca vinove loze nakon \v{c}uvanja na niskoj temperaturi}, keyword = {stolno gro\v{z}\dje, kakvo\'{c}a, kemijski sastav, me\djuvrsni kri\v{z}anci}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Stepinac, Marijan}, year = {2010}, pages = {18}, keywords = {table grape, quality, chemical compositionm interspecies hybrids}, title = {Quality of table grape cultivars after low temperature storage}, keyword = {table grape, quality, chemical compositionm interspecies hybrids}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font