Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 448259

Senzorska prihvatljivost različitih mliječnih čokolada


Škrabal, Svjetlana; Ergović, Maja; Obradović, Valentina
Senzorska prihvatljivost različitih mliječnih čokolada // Knjiga sažetaka / IV Savjetovanje o proizvodnji i preradi hrane "agroTECH" / Dijana Miličević (ur.).
Tuzla, 2009. str. 40-41 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 448259 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Senzorska prihvatljivost različitih mliječnih čokolada
(Sensory acceptability of differnt milk chocolate)

Autori
Škrabal, Svjetlana ; Ergović, Maja ; Obradović, Valentina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
Knjiga sažetaka / IV Savjetovanje o proizvodnji i preradi hrane "agroTECH" / Dijana Miličević - Tuzla, 2009, 40-41

Skup
IV Savjetovanje o proizvodnji i preradi hrane "agroTECH"

Mjesto i datum
Gradačac, Bosna i Hercegovina, 24.09.2009

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
čokolada; senzorska analiza; prihvatljivost
(chocolate; sensory analysis; acceptability)

Sažetak
Senzorske analize su danas u širokoj upotrebi naročito u prehrambenoj industriji. Određivanje i vrednovanje senzorskih svojstava proizvoda ima veliku ulogu u razvoju i nadzoru njegove kakvoće. Cilj ovoga istraživanja bio je utvrditi kakva je senzorska prihvatljivost mliječnih čokolada koje su se međusobno razlikovale prema vrsti mliječne komponente. Senzorskim ocjenjivanjem ispitivane su dvije vrste čokolade koje se već nalaze na tržištu, i tri koje su u procesu razvoja. U procesu kreiranja novih čokolada, senzorske analize su važan faktor. Nova čokolada treba prije svega zadovoljiti očekivanja potencijalnih potrošača. U istraživanju je sudjelovalo 65 osoba različitog spola i starosne dobi koji su testom prihvatljivosti ocijenili pojedinu čokoladu ocjenom od 1 do 5. Najprihvatljivijom se pokazala čokolada u kojoj mliječna komponenta potječe od kombinacije karameliziranog mlijeka sušenog raspršivanjem i obranog mlijeka u prahu.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Požegi


Citiraj ovu publikaciju:

Škrabal, Svjetlana; Ergović, Maja; Obradović, Valentina
Senzorska prihvatljivost različitih mliječnih čokolada // Knjiga sažetaka / IV Savjetovanje o proizvodnji i preradi hrane "agroTECH" / Dijana Miličević (ur.).
Tuzla, 2009. str. 40-41 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)
Škrabal, S., Ergović, M. & Obradović, V. (2009) Senzorska prihvatljivost različitih mliječnih čokolada. U: Dijana Miličević (ur.)Knjiga sažetaka / IV Savjetovanje o proizvodnji i preradi hrane "agroTECH".
@article{article, author = {\v{S}krabal, Svjetlana and Ergovi\'{c}, Maja and Obradovi\'{c}, Valentina}, year = {2009}, pages = {40-41}, keywords = {\v{c}okolada, senzorska analiza, prihvatljivost}, title = {Senzorska prihvatljivost razli\v{c}itih mlije\v{c}nih \v{c}okolada}, keyword = {\v{c}okolada, senzorska analiza, prihvatljivost}, publisherplace = {Grada\v{c}ac, Bosna i Hercegovina} }
@article{article, author = {\v{S}krabal, Svjetlana and Ergovi\'{c}, Maja and Obradovi\'{c}, Valentina}, year = {2009}, pages = {40-41}, keywords = {chocolate, sensory analysis, acceptability}, title = {Sensory acceptability of differnt milk chocolate}, keyword = {chocolate, sensory analysis, acceptability}, publisherplace = {Grada\v{c}ac, Bosna i Hercegovina} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font