Pregled bibliografske jedinice broj: 446391
Tehnologija proizvodnje soje - I.
Tehnologija proizvodnje soje - I., 2010. (popularni rad).
CROSBI ID: 446391 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Tehnologija proizvodnje soje - I.
(Soybean production technology - I.)
Autori
Vratarić, Marija ; Sudarić, Aleksandra
Izvornik
Nova zemlja
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, popularni rad
Godina
2010
Ključne riječi
soja; tehnologija; bakterizacija sjemena; kvaliteta sjemena; izbor sorte
(soybean; technology; inoculation; seed quality; variety)
Sažetak
U članku je naglasak stavljen na važnost izbora sorte i kvalitet sjemena. Pravilan izbor odgovarajuće sorte i kvalitetno sjeme preduvijet je visokog i stabilnog uroda. Prilikom izbora sorte treba voditi računa o slijedećem: da je sorta visokoproduktivna, odgovarajuće dužine vegetacije, otporna na polijeganje te druge stresne situacije, i da ima zadovoljavajuću otpornost na glavne bolesti i štetnike. Osim toga, poželjno je da sorta ima odgovarajuću kakvoću zrna s obzirom na količinu bjelančevina i ulja u zrnu.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Projekti:
073-0730489-0344 - Kontinuirano genetsko unapređenje soje suvremenim metodama oplemenjivanja (Sudarić, Aleksandra, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Poljoprivredni institut Osijek