Pregled bibliografske jedinice broj: 445418
Korovi kao činitelji proizvodnje krumpira
Korovi kao činitelji proizvodnje krumpira // Glasilo biljne zaštite, 1 (2001), 2; 102-106 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
CROSBI ID: 445418 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Korovi kao činitelji proizvodnje krumpira
(Weeds as a factors of production of potatoes)
Autori
Ostojić, Zvonimir ; Barić, Klara
Izvornik
Glasilo biljne zaštite (1332-9545) 1
(2001), 2;
102-106
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
krumpir; korovna flora; suzbijanje; herbicidi; vrijeme primjene
(potatoes; weeds; control; herbicides; time of application)
Sažetak
Utjecaj korova na prirod krumpira prvenstveno ovisi o stupnju zakorovljenosti, odnosno o broju i vrsti korova po jedinici površine te o vremenu nicanja korova u odnosu na vrijeme nicanja krumpira. Osim direktnog utjecaja na prirod, korovi znatno utječu i na veličinu i kakvoću gomolja. Također mogu, kao domaćini, doprinijeti pojavi bolesti i štetnika na krumpiru.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb