Pregled bibliografske jedinice broj: 445367
Tehnologija dubokog vučenja limenke za konzerviranje hrane
Tehnologija dubokog vučenja limenke za konzerviranje hrane, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Zagreb
CROSBI ID: 445367 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Tehnologija dubokog vučenja limenke za konzerviranje hrane
(Deep drawing technology in food preserving can production)
Autori
Pugar, Denis
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Fakultet strojarstva i brodogradnje
Mjesto
Zagreb
Datum
08.02
Godina
2010
Stranica
52
Mentor
Math, Miljenko
Ključne riječi
duboko vučenje; značajke alata; veličine procesa; karakteristike stroja; numerička simulacija
(deep drawing; tool characteristics; process parameters; machine characteristics; numerical simulation)
Sažetak
Primarni cilj rada je konstruiranje alata za duboko vučenje limenke za konzerviranje hrane. Alat je konstruiran tako da se u jednoj fazi iz trake lima izrezuje platina te duboko vuče i obrezuje limenka. Također, u alatu su predviđeni svi potrebni elementi koji omogućuju izbacivanje gotovog proizvoda po završetku procesa. Proveden je i postupak numeričke simulacije procesa, a rezultati su uspoređeni s dobivenim analitičkim rješenjima.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Strojarstvo
POVEZANOST RADA
Projekti:
120-1201787-1786 - CAM tehnologije i modeliranje u oblikovanju deformiranjem i mikrooblikovanju (Math, Miljenko, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Fakultet strojarstva i brodogradnje, Zagreb
Profili:
Miljenko Math
(mentor)