Pregled bibliografske jedinice broj: 444397
Alergeni u hrani
Alergeni u hrani, 2010., diplomski rad, Medicinski fakultet, Split
CROSBI ID: 444397 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Alergeni u hrani
(Food alergens)
Autori
Mršić, Blanka
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Medicinski fakultet
Mjesto
Split
Datum
15.02
Godina
2010
Stranica
104
Mentor
Katalinić, Višnja
Ključne riječi
alergeni u hranu
(food; elergens)
Sažetak
Opisani su najčešći alergeni u hrani. Istražena je učestalost alergijskih reakcija u ukupnoj populaciji pacijena po dobnim skupinama koji su se radi oblika kožnih reakcija (dermatitisa, egzema i urtikarije) obratili svojim liječnicima primarne zdravstvene zaštite.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita, Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
011-2160547-2226 - Prirodni izvori resveratrola i njegov sinergijski učinak s drugim polifenolima (Katalinić, Višnja, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Kemijsko-tehnološki fakultet, Split,
Medicinski fakultet, Split
Profili:
Višnja Katalinić
(mentor)