Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 443191

Implementacija HACCP sustava u ugostiteljske objekte


Perkić, Iris
Implementacija HACCP sustava u ugostiteljske objekte, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki Fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 443191 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Implementacija HACCP sustava u ugostiteljske objekte
(Implementation of HACCP system in restaurants)

Autori
Perkić, Iris

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki Fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
21.12

Godina
2009

Stranica
60

Mentor
Vahčić, Nada

Ključne riječi
HACCP sustav; ugostiteljstvo; zdravstvena ispravnost hrane; restorani
(HACCP system; restaurants; food safety; hotel)

Sažetak
Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) – analiza opasnosti i kritičnih kontrolnih točaka je preventivan i sistematičan sustav za osiguranje zdravstvene ispravnosti hrane, zasnovan na primjeni ispravnih tehnoloških procesa i njihovoj kontroli, te nadzoru cijelog sustava. Ponuda zdravstveno ispravne hrane uveliko doprinosi kvaliteti poslovanja ugostiteljskog objekta i zadovoljstvu korisnika usluge – gosta. Uvođenjem HACCP sustava u hotelu Ambasador, LRH, zadovoljeni su osnovni sanitarnotehnički uvjeti, postoji adekvatni režim održavanja higijene, radnici imaju znanje o pojmovima i načinu funkcioniranja samog sustava. S druge strane HACCP sustav kao način proaktivnog djelovanja u osiguranju zdravstveno ispravne hrane trebao bi doprinjeti smanjenju broja oboljelih od alimentarnih infekcija u ugostiteljskoj ponudi i povećanju profita hotela i tvrtke.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580696-2808 - Bioaktivne komponente u hrani - promjene uzrokovane pripremom i čuvanjem (Vahčić, Nada, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nada Vahčić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Perkić, Iris
Implementacija HACCP sustava u ugostiteljske objekte, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki Fakultet, Zagreb
Perkić, I. (2009) 'Implementacija HACCP sustava u ugostiteljske objekte', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki Fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Perki\'{c}, Iris}, year = {2009}, pages = {60}, keywords = {HACCP sustav, ugostiteljstvo, zdravstvena ispravnost hrane, restorani}, title = {Implementacija HACCP sustava u ugostiteljske objekte}, keyword = {HACCP sustav, ugostiteljstvo, zdravstvena ispravnost hrane, restorani}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Perki\'{c}, Iris}, year = {2009}, pages = {60}, keywords = {HACCP system, restaurants, food safety, hotel}, title = {Implementation of HACCP system in restaurants}, keyword = {HACCP system, restaurants, food safety, hotel}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font