Pregled bibliografske jedinice broj: 443191
Implementacija HACCP sustava u ugostiteljske objekte
Implementacija HACCP sustava u ugostiteljske objekte, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki Fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 443191 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Implementacija HACCP sustava u ugostiteljske objekte
(Implementation of HACCP system in restaurants)
Autori
Perkić, Iris
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki Fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
21.12
Godina
2009
Stranica
60
Mentor
Vahčić, Nada
Ključne riječi
HACCP sustav; ugostiteljstvo; zdravstvena ispravnost hrane; restorani
(HACCP system; restaurants; food safety; hotel)
Sažetak
Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) – analiza opasnosti i kritičnih kontrolnih točaka je preventivan i sistematičan sustav za osiguranje zdravstvene ispravnosti hrane, zasnovan na primjeni ispravnih tehnoloških procesa i njihovoj kontroli, te nadzoru cijelog sustava. Ponuda zdravstveno ispravne hrane uveliko doprinosi kvaliteti poslovanja ugostiteljskog objekta i zadovoljstvu korisnika usluge – gosta. Uvođenjem HACCP sustava u hotelu Ambasador, LRH, zadovoljeni su osnovni sanitarnotehnički uvjeti, postoji adekvatni režim održavanja higijene, radnici imaju znanje o pojmovima i načinu funkcioniranja samog sustava. S druge strane HACCP sustav kao način proaktivnog djelovanja u osiguranju zdravstveno ispravne hrane trebao bi doprinjeti smanjenju broja oboljelih od alimentarnih infekcija u ugostiteljskoj ponudi i povećanju profita hotela i tvrtke.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
058-0580696-2808 - Bioaktivne komponente u hrani - promjene uzrokovane pripremom i čuvanjem (Vahčić, Nada, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Nada Vahčić
(mentor)