Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 442432

Kvaliteta fermentiranog ostatka pogače uljane repice nakon anaerobne fermentacije


Brlek Savić, Tea; Krička, Tajana; Voća, Neven; Jurišić, Vanja; Matin, Ana; Bilandžija, Nikola
Kvaliteta fermentiranog ostatka pogače uljane repice nakon anaerobne fermentacije // XVI. međunarodno savjetovanje Krmiva 2009 :ZKnjiga sažetaka / Lulić, Slavko (ur.).
Zagreb: Krmiva, 2009. str. 88-88 (poster, nije recenziran, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 442432 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kvaliteta fermentiranog ostatka pogače uljane repice nakon anaerobne fermentacije
(Quality of fermented residue of repeseed cake after anaerobic digestion)

Autori
Brlek Savić, Tea ; Krička, Tajana ; Voća, Neven ; Jurišić, Vanja ; Matin, Ana ; Bilandžija, Nikola

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
XVI. međunarodno savjetovanje Krmiva 2009 :ZKnjiga sažetaka / Lulić, Slavko - Zagreb : Krmiva, 2009, 88-88

Skup
Međunarodno savjetovanje Krmiva (16 ; 2009)

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 01.06.2009. - 03.06.2009

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
pogača uljane repice; anaerobna fermentacija; fermentirani ostatak
(rapeseed cake; anaerobic fermentation; fermented residue)

Sažetak
U procesu ekstrakcije ulja iz uljane repice, nastaju velike količine uljane repice ; stoga treba pronaći adekvatan način njene sanacije. Biomasa tog tipa, a i općenito, se može smatrati strateškim sredstvom, ne radi svoje obnovljivosti, već i zbog svoje raspoloživosti, koja može dovesti do prosperiteta zemlje. Koristan način sanacije pogače uljane repice mogla bi biti anaerobna fermentacija, nakon koje se dobije organsko gnojivo. Cilj rada bio je utvrditi kvalitetu fermentiranog ostatka nakon anaerobne fermentacije pogače uljane repice.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
178-1780703-0698 - Saniranje tehnoloških nusproizvoda iz proizvodnje biodizela do energije (Krička, Tajana, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Brlek Savić, Tea; Krička, Tajana; Voća, Neven; Jurišić, Vanja; Matin, Ana; Bilandžija, Nikola
Kvaliteta fermentiranog ostatka pogače uljane repice nakon anaerobne fermentacije // XVI. međunarodno savjetovanje Krmiva 2009 :ZKnjiga sažetaka / Lulić, Slavko (ur.).
Zagreb: Krmiva, 2009. str. 88-88 (poster, nije recenziran, sažetak, znanstveni)
Brlek Savić, T., Krička, T., Voća, N., Jurišić, V., Matin, A. & Bilandžija, N. (2009) Kvaliteta fermentiranog ostatka pogače uljane repice nakon anaerobne fermentacije. U: Lulić, S. (ur.)XVI. međunarodno savjetovanje Krmiva 2009 :ZKnjiga sažetaka.
@article{article, author = {Brlek Savi\'{c}, Tea and Kri\v{c}ka, Tajana and Vo\'{c}a, Neven and Juri\v{s}i\'{c}, Vanja and Matin, Ana and Biland\v{z}ija, Nikola}, editor = {Luli\'{c}, S.}, year = {2009}, pages = {88-88}, keywords = {poga\v{c}a uljane repice, anaerobna fermentacija, fermentirani ostatak}, title = {Kvaliteta fermentiranog ostatka poga\v{c}e uljane repice nakon anaerobne fermentacije}, keyword = {poga\v{c}a uljane repice, anaerobna fermentacija, fermentirani ostatak}, publisher = {Krmiva}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Brlek Savi\'{c}, Tea and Kri\v{c}ka, Tajana and Vo\'{c}a, Neven and Juri\v{s}i\'{c}, Vanja and Matin, Ana and Biland\v{z}ija, Nikola}, editor = {Luli\'{c}, S.}, year = {2009}, pages = {88-88}, keywords = {rapeseed cake, anaerobic fermentation, fermented residue}, title = {Quality of fermented residue of repeseed cake after anaerobic digestion}, keyword = {rapeseed cake, anaerobic fermentation, fermented residue}, publisher = {Krmiva}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font