Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 441748

Optimalni uvjeti fermentacije smrznutih proizvoda


Hlapčić, Ivona
Optimalni uvjeti fermentacije smrznutih proizvoda, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 441748 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Optimalni uvjeti fermentacije smrznutih proizvoda
(Optimal conditions for fermentation of frozen bakery products)

Autori
Hlapčić, Ivona

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
13.07

Godina
2009

Stranica
73

Mentor
Ćurić, Duška

Ključne riječi
smrznuti pekarski proizvodi; fermentacija; senzorska svojstva; volumen
(frozen bakery products; fermentation; sensory analysis; bread volume)

Sažetak
U radu je utvrđeno optimalno vrijeme fermentacije smrznutih pekarskih proizvoda na temelju ukupne ocjene senzorskih svojstava, zatim volumena i omjera visine i širine proizvoda. Rezultati su se zatim usporedili sa standardnim proizvodom. Kod senzorskih osobina ocjenjivali su se vanjski izgled, izgled sredine, miris kore i sredine i okus kore i sredine. Volumen peciva se odredio pomoću metode nasipanja brašna. Utvrđeno je da volumen raste s vremenom fermentacije. Omjer visine i širine izračunat je pomoću podataka dobivenih iz slika kriški pekarskih proizvoda. Utvrđeno je da omjer visine i širine opada s vremenom fermentacije.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Duška Ćurić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Hlapčić, Ivona
Optimalni uvjeti fermentacije smrznutih proizvoda, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Hlapčić, I. (2009) 'Optimalni uvjeti fermentacije smrznutih proizvoda', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Hlap\v{c}i\'{c}, Ivona}, year = {2009}, pages = {73}, keywords = {smrznuti pekarski proizvodi, fermentacija, senzorska svojstva, volumen}, title = {Optimalni uvjeti fermentacije smrznutih proizvoda}, keyword = {smrznuti pekarski proizvodi, fermentacija, senzorska svojstva, volumen}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Hlap\v{c}i\'{c}, Ivona}, year = {2009}, pages = {73}, keywords = {frozen bakery products, fermentation, sensory analysis, bread volume}, title = {Optimal conditions for fermentation of frozen bakery products}, keyword = {frozen bakery products, fermentation, sensory analysis, bread volume}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font