Pregled bibliografske jedinice broj: 441748
Optimalni uvjeti fermentacije smrznutih proizvoda
Optimalni uvjeti fermentacije smrznutih proizvoda, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 441748 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Optimalni uvjeti fermentacije smrznutih proizvoda
(Optimal conditions for fermentation of frozen bakery products)
Autori
Hlapčić, Ivona
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
13.07
Godina
2009
Stranica
73
Mentor
Ćurić, Duška
Ključne riječi
smrznuti pekarski proizvodi; fermentacija; senzorska svojstva; volumen
(frozen bakery products; fermentation; sensory analysis; bread volume)
Sažetak
U radu je utvrđeno optimalno vrijeme fermentacije smrznutih pekarskih proizvoda na temelju ukupne ocjene senzorskih svojstava, zatim volumena i omjera visine i širine proizvoda. Rezultati su se zatim usporedili sa standardnim proizvodom. Kod senzorskih osobina ocjenjivali su se vanjski izgled, izgled sredine, miris kore i sredine i okus kore i sredine. Volumen peciva se odredio pomoću metode nasipanja brašna. Utvrđeno je da volumen raste s vremenom fermentacije. Omjer visine i širine izračunat je pomoću podataka dobivenih iz slika kriški pekarskih proizvoda. Utvrđeno je da omjer visine i širine opada s vremenom fermentacije.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija