Pregled bibliografske jedinice broj: 44107
Ekološki proizvedena hrana čimbenik obogaćivanja turističke ponude
Ekološki proizvedena hrana čimbenik obogaćivanja turističke ponude // ECONOMICS AND ECOLOGY IN FUNCTION OF TOURISM DEVELOPMENT / Novacka, Ludmila ; Ivanović, Zoran (ur.).
Opatija: Faculty for Tourism and Hospitality Management, 1999. str. 405-410 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 44107 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Ekološki proizvedena hrana čimbenik obogaćivanja turističke ponude
(Ecological produced food - enrichment factor in the tourist offer)
Autori
Šimundić, Borislav ; Krešić, Greta
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
ECONOMICS AND ECOLOGY IN FUNCTION OF TOURISM DEVELOPMENT
/ Novacka, Ludmila ; Ivanović, Zoran - Opatija : Faculty for Tourism and Hospitality Management, 1999, 405-410
Skup
2 nd International Scientific Conference ECONOMICS AND ECOLOGY IN FUNCTION OF TOURISM DEVELOPMENT
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 19.11.1999
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
biološki vrednija hrana; alternativna poljoprivreda; gastronomska ponuda
(biologicial more valuably food; alternative agriculture; gastronomical offer)
Sažetak
Svakodnevno smo svjedoci zagađivanja tla, vode i zraka kao posljedice industrijskog razvoja. Jedan od pokuaja da svuremeni čovjek zatiti svoje zdravlje je i konzumiranje ekoloki proizvedene, bioloki vrednije hrane. Bioloki vrednij hrana rezultat je alternativne poljoprivrede tj. organsko - biolokog uzgoja. Koritenje tako proizvedene hrane otvara niz mogućnosti za obogaćivanje pstojeće gastronomske ponude. Pritom trehba imati na umu neiskoritene potencijale hrvatskih otoka i priobalnog pojasa, koji su upravo zbog slabije naseljenosti i neprisutnosti industrijskih zagađivača pogodna mjesta za razvijanje ovog segmenta turističke ponude.
Izvorni jezik
Engleski
Znanstvena područja
Ekonomija
POVEZANOST RADA
Projekti:
803004
Ustanove:
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija