Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 44107

Ekološki proizvedena hrana čimbenik obogaćivanja turističke ponude


Šimundić, Borislav; Krešić, Greta
Ekološki proizvedena hrana čimbenik obogaćivanja turističke ponude // ECONOMICS AND ECOLOGY IN FUNCTION OF TOURISM DEVELOPMENT / Novacka, Ludmila ; Ivanović, Zoran (ur.).
Opatija: Faculty for Tourism and Hospitality Management, 1999. str. 405-410 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 44107 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Ekološki proizvedena hrana čimbenik obogaćivanja turističke ponude
(Ecological produced food - enrichment factor in the tourist offer)

Autori
Šimundić, Borislav ; Krešić, Greta

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
ECONOMICS AND ECOLOGY IN FUNCTION OF TOURISM DEVELOPMENT / Novacka, Ludmila ; Ivanović, Zoran - Opatija : Faculty for Tourism and Hospitality Management, 1999, 405-410

Skup
2 nd International Scientific Conference ECONOMICS AND ECOLOGY IN FUNCTION OF TOURISM DEVELOPMENT

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 19.11.1999

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
biološki vrednija hrana; alternativna poljoprivreda; gastronomska ponuda
(biologicial more valuably food; alternative agriculture; gastronomical offer)

Sažetak
Svakodnevno smo svjedoci zagađivanja tla, vode i zraka kao posljedice industrijskog razvoja. Jedan od pokušaja da svuremeni čovjek zaštiti svoje zdravlje je i konzumiranje ekološki proizvedene, biološki vrednije hrane. Biološki vrednij hrana rezultat je alternativne poljoprivrede tj. organsko - biološkog uzgoja. Korištenje tako proizvedene hrane otvara niz mogućnosti za obogaćivanje pstojeće gastronomske ponude. Pritom trehba imati na umu neiskorištene potencijale hrvatskih otoka i priobalnog pojasa, koji su upravo zbog slabije naseljenosti i neprisutnosti industrijskih zagađivača pogodna mjesta za razvijanje ovog segmenta turističke ponude.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Projekti:
803004

Ustanove:
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija

Profili:

Avatar Url Borislav Šimundić (autor)

Avatar Url Greta Krešić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Šimundić, Borislav; Krešić, Greta
Ekološki proizvedena hrana čimbenik obogaćivanja turističke ponude // ECONOMICS AND ECOLOGY IN FUNCTION OF TOURISM DEVELOPMENT / Novacka, Ludmila ; Ivanović, Zoran (ur.).
Opatija: Faculty for Tourism and Hospitality Management, 1999. str. 405-410 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Šimundić, B. & Krešić, G. (1999) Ekološki proizvedena hrana čimbenik obogaćivanja turističke ponude. U: Novacka, L. & Ivanović, Z. (ur.)ECONOMICS AND ECOLOGY IN FUNCTION OF TOURISM DEVELOPMENT.
@article{article, author = {\v{S}imundi\'{c}, Borislav and Kre\v{s}i\'{c}, Greta}, year = {1999}, pages = {405-410}, keywords = {biolo\v{s}ki vrednija hrana, alternativna poljoprivreda, gastronomska ponuda}, title = {Ekolo\v{s}ki proizvedena hrana \v{c}imbenik oboga\'{c}ivanja turisti\v{c}ke ponude}, keyword = {biolo\v{s}ki vrednija hrana, alternativna poljoprivreda, gastronomska ponuda}, publisher = {Faculty for Tourism and Hospitality Management}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {\v{S}imundi\'{c}, Borislav and Kre\v{s}i\'{c}, Greta}, year = {1999}, pages = {405-410}, keywords = {biologicial more valuably food, alternative agriculture, gastronomical offer}, title = {Ecological produced food - enrichment factor in the tourist offer}, keyword = {biologicial more valuably food, alternative agriculture, gastronomical offer}, publisher = {Faculty for Tourism and Hospitality Management}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font