Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 44064

Menadžment u funkciji razvoja ugostiteljske ponude


Pavia, Nadia
Menadžment u funkciji razvoja ugostiteljske ponude // ECONOMICS AND ECOLOGY IN FUNCTION OF TOURISM DEVELOPMENT / Novacka, Ludmila ; Ivanović, Zoran (ur.).
Opatija: Faculty for Tourism and Hospitality Management, 1999. str. 155-160 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 44064 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Menadžment u funkciji razvoja ugostiteljske ponude
(Management in the function of catering offer development)

Autori
Pavia, Nadia

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
ECONOMICS AND ECOLOGY IN FUNCTION OF TOURISM DEVELOPMENT / Novacka, Ludmila ; Ivanović, Zoran - Opatija : Faculty for Tourism and Hospitality Management, 1999, 155-160

Skup
2nd international Scientific Donference ECONOMICS AND ECOLOGY IN FUNCTION OF TOURISM DEVELOPMENT

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 19.11.1999

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
menadžment; ugostiteljska ponuda; usluga; turist
(management; catering offer; service and tourist)

Sažetak
Menadžment u ugostiteljstvu možemo definirati kao skup procesa odlučivanja, komuniciranja, utjecaja, povezivanja i organiziranja, uz korištenje materijalnih dobara i ljudskih resursa, a u cilju ostvarenja optimalnih rezultata. U ugostiteljstvu se ostvaruje pretežan dio turističke potrošnje pa se i ulaganju u razvoj ove djelatnosti treba pokloniti maksimalna pozornost. To se prvenstveno odnosi na organizaciju nositelja ponude, promidćbu i prodaju usluga. S obzirom na neprestalne promjene na turističkom trćištu potrebno je kontinuirano pratiti stavove potencijalnih gostiju te odmah reagirati na promjene potraćnje. Glavna briga treba biti poboljšanje kvalitete usluga. Kvalitativno unapređenje ugostiteljske ponude moće se ostvariti obogaćivanjem ugostiteljske ponude, kao i obnovom i promjenom strukture postojećih ugostiteljskih objekata.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Projekti:
803004

Ustanove:
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija

Profili:

Avatar Url Nadia Pavia (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Pavia, Nadia
Menadžment u funkciji razvoja ugostiteljske ponude // ECONOMICS AND ECOLOGY IN FUNCTION OF TOURISM DEVELOPMENT / Novacka, Ludmila ; Ivanović, Zoran (ur.).
Opatija: Faculty for Tourism and Hospitality Management, 1999. str. 155-160 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Pavia, N. (1999) Menadžment u funkciji razvoja ugostiteljske ponude. U: Novacka, L. & Ivanović, Z. (ur.)ECONOMICS AND ECOLOGY IN FUNCTION OF TOURISM DEVELOPMENT.
@article{article, author = {Pavia, Nadia}, year = {1999}, pages = {155-160}, keywords = {menad\v{z}ment, ugostiteljska ponuda, usluga, turist}, title = {Menad\v{z}ment u funkciji razvoja ugostiteljske ponude}, keyword = {menad\v{z}ment, ugostiteljska ponuda, usluga, turist}, publisher = {Faculty for Tourism and Hospitality Management}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Pavia, Nadia}, year = {1999}, pages = {155-160}, keywords = {management, catering offer, service and tourist}, title = {Management in the function of catering offer development}, keyword = {management, catering offer, service and tourist}, publisher = {Faculty for Tourism and Hospitality Management}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font