Pregled bibliografske jedinice broj: 44064
Menadžment u funkciji razvoja ugostiteljske ponude
Menadžment u funkciji razvoja ugostiteljske ponude // ECONOMICS AND ECOLOGY IN FUNCTION OF TOURISM DEVELOPMENT / Novacka, Ludmila ; Ivanović, Zoran (ur.).
Opatija: Faculty for Tourism and Hospitality Management, 1999. str. 155-160 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 44064 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Menadžment u funkciji razvoja ugostiteljske ponude
(Management in the function of catering offer development)
Autori
Pavia, Nadia
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
ECONOMICS AND ECOLOGY IN FUNCTION OF TOURISM DEVELOPMENT
/ Novacka, Ludmila ; Ivanović, Zoran - Opatija : Faculty for Tourism and Hospitality Management, 1999, 155-160
Skup
2nd international Scientific Donference ECONOMICS AND ECOLOGY IN FUNCTION OF TOURISM DEVELOPMENT
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 19.11.1999
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
menadžment; ugostiteljska ponuda; usluga; turist
(management; catering offer; service and tourist)
Sažetak
Menadment u ugostiteljstvu moemo definirati kao skup procesa odlučivanja, komuniciranja, utjecaja, povezivanja i organiziranja, uz koritenje materijalnih dobara i ljudskih resursa, a u cilju ostvarenja optimalnih rezultata. U ugostiteljstvu se ostvaruje pretean dio turističke potronje pa se i ulaganju u razvoj ove djelatnosti treba pokloniti maksimalna pozornost. To se prvenstveno odnosi na organizaciju nositelja ponude, promidćbu i prodaju usluga. S obzirom na neprestalne promjene na turističkom trćitu potrebno je kontinuirano pratiti stavove potencijalnih gostiju te odmah reagirati na promjene potraćnje. Glavna briga treba biti poboljanje kvalitete usluga. Kvalitativno unapređenje ugostiteljske ponude moće se ostvariti obogaćivanjem ugostiteljske ponude, kao i obnovom i promjenom strukture postojećih ugostiteljskih objekata.
Izvorni jezik
Engleski
Znanstvena područja
Ekonomija
POVEZANOST RADA
Projekti:
803004
Ustanove:
Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija
Profili:
Nadia Pavia
(autor)