Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 439783

Kontrola kvalitete tijekom proizvodnje šlag pjene u tvornici Podravka


Mesarov, Danijela
Kontrola kvalitete tijekom proizvodnje šlag pjene u tvornici Podravka, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 439783 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kontrola kvalitete tijekom proizvodnje šlag pjene u tvornici Podravka
(Quality control during manufacturing cream foam factory Podravka)

Autori
Mesarov, Danijela

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
05.11

Godina
2009

Stranica
23

Mentor
Babić, Jurislav

Ključne riječi
Šlag pjena; Šećeri; Masti; Mlijeko; Aditivi
(Cream foam; Sugars; Fat milk; Additives)

Sažetak
Šlag pjena je prašak za pjenastu kremu s aromom vrhnja i vanilinom. Osnovni sastojci šlag pjene su : ugljikohidrati, šećeri, masti, mlijeko, aditivi, emulgatori, regulatori kiselosti, arome. Proces razvoja proizvoda temelji se na poboljšanju industrijskih procesa, razvoju novih proizvoda te unapređenju postojećih koji prate najnovije trendove na području prehrane te zadovoljavanju zahtjeva, želja i potreba potrošača. Razvojem novih kvalitetnih proizvoda koji zadovoljavaju potrebe organizma za energijom i hranjivim tvarima te pravilnim označavanjem tih proizvoda Podravka utječe na formiranje pravilnih prehrambenih navika potrošača. Služba senzorike i nutricionizma provodi interna i eksterna testiranja potrošača na zahtjev razvojnih službi i marketinga sa svrhom razvoja proizvoda koji svojom organoleptičkom kvalitetom trebaju zadovoljiti skupine potrošača kojima su namijenjeni. Paralelno s time svakodnevno se radi na unapređenju postojećih proizvoda u skladu s najnovijim trendovima u tehnologijama i sirovinama. Korištenjem sirovina s blagotvornim utjecajem na ljudski organizam te razvojem usmjerenim prema funkcionalnim proizvodima ostvaruje se briga za zdravlje potrošača. Bliskom suradnjom s dobavljačima nastoje se prilagoditi i optimizirati sirovine kako bi se dobili što kvalitetniji i prikladniji gotovi proizvodi.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
113-1130473-0571 - Razvoj novih modificiranih škrobova i primjena u prehrambenoj industriji (Šubarić, Drago, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Jurislav Babić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Mesarov, Danijela
Kontrola kvalitete tijekom proizvodnje šlag pjene u tvornici Podravka, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Mesarov, D. (2009) 'Kontrola kvalitete tijekom proizvodnje šlag pjene u tvornici Podravka', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Mesarov, Danijela}, year = {2009}, pages = {23}, keywords = {\v{S}lag pjena, \v{S}e\'{c}eri, Masti, Mlijeko, Aditivi}, title = {Kontrola kvalitete tijekom proizvodnje \v{s}lag pjene u tvornici Podravka}, keyword = {\v{S}lag pjena, \v{S}e\'{c}eri, Masti, Mlijeko, Aditivi}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Mesarov, Danijela}, year = {2009}, pages = {23}, keywords = {Cream foam, Sugars, Fat milk, Additives}, title = {Quality control during manufacturing cream foam factory Podravka}, keyword = {Cream foam, Sugars, Fat milk, Additives}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font