Pregled bibliografske jedinice broj: 439783
Kontrola kvalitete tijekom proizvodnje šlag pjene u tvornici Podravka
Kontrola kvalitete tijekom proizvodnje šlag pjene u tvornici Podravka, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
CROSBI ID: 439783 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kontrola kvalitete tijekom proizvodnje šlag pjene u tvornici Podravka
(Quality control during manufacturing cream foam factory Podravka)
Autori
Mesarov, Danijela
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Mjesto
Osijek
Datum
05.11
Godina
2009
Stranica
23
Mentor
Babić, Jurislav
Ključne riječi
Šlag pjena; Šećeri; Masti; Mlijeko; Aditivi
(Cream foam; Sugars; Fat milk; Additives)
Sažetak
Šlag pjena je prašak za pjenastu kremu s aromom vrhnja i vanilinom. Osnovni sastojci šlag pjene su : ugljikohidrati, šećeri, masti, mlijeko, aditivi, emulgatori, regulatori kiselosti, arome. Proces razvoja proizvoda temelji se na poboljšanju industrijskih procesa, razvoju novih proizvoda te unapređenju postojećih koji prate najnovije trendove na području prehrane te zadovoljavanju zahtjeva, želja i potreba potrošača. Razvojem novih kvalitetnih proizvoda koji zadovoljavaju potrebe organizma za energijom i hranjivim tvarima te pravilnim označavanjem tih proizvoda Podravka utječe na formiranje pravilnih prehrambenih navika potrošača. Služba senzorike i nutricionizma provodi interna i eksterna testiranja potrošača na zahtjev razvojnih službi i marketinga sa svrhom razvoja proizvoda koji svojom organoleptičkom kvalitetom trebaju zadovoljiti skupine potrošača kojima su namijenjeni. Paralelno s time svakodnevno se radi na unapređenju postojećih proizvoda u skladu s najnovijim trendovima u tehnologijama i sirovinama. Korištenjem sirovina s blagotvornim utjecajem na ljudski organizam te razvojem usmjerenim prema funkcionalnim proizvodima ostvaruje se briga za zdravlje potrošača. Bliskom suradnjom s dobavljačima nastoje se prilagoditi i optimizirati sirovine kako bi se dobili što kvalitetniji i prikladniji gotovi proizvodi.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
113-1130473-0571 - Razvoj novih modificiranih škrobova i primjena u prehrambenoj industriji (Šubarić, Drago, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Jurislav Babić
(mentor)