Pregled bibliografske jedinice broj: 43714
Utjecaj hranidbe na kakvoću mesa peradi
Utjecaj hranidbe na kakvoću mesa peradi // KRMIVA, 40 (1998), 4; 209-218 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
CROSBI ID: 43714 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj hranidbe na kakvoću mesa peradi
(Effect of feeding on poultry meat quality)
Autori
Mužic, Stjepan ; Janječić, Zlatko
Izvornik
KRMIVA (0023-4850) 40
(1998), 4;
209-218
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, stručni
Ključne riječi
perad; hranidba; kakvoća mesa
(poultry; nutrition; meat quality)
Sažetak
U radu je prikazana problematika utjecaja hranidbe na kakvoću mesa peradi. Hranidbeni utjecaj veže se uz prehranbeno-fiziološku, senzornu, prehranbeno tehnološku i higijensko-toksikološku kakvoću mesa. Citirani su mnogi eksperimentalni podaci o utjecaju pojedinih krmiva, dodataka hrani, odnosa hranjivih tvari i načina hranjenja na spomenuta svojstva mesa. Na kraju je dat tabelarni prikaz međusobnih odnosa čimbenika hranidbe, životinje i kakvoće mesa.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Šumarstvo
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- CAB Abstracts