Pregled bibliografske jedinice broj: 436924
Probiotički fermetirani mliječni napitci
Probiotički fermetirani mliječni napitci, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 436924 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Probiotički fermetirani mliječni napitci
(Probiotic fermented dairy products)
Autori
Legac, Ana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
15.07
Godina
2009
Stranica
34
Mentor
Tratnik, Ljubica
Ključne riječi
probiotici; fermentirani mliječni napitci
(probiotics; fermented milk)
Sažetak
Fermentirani mliječni napitci su najpopularniji komercijalni industrijski zbog unosa probiotičkih mikroorganizama u ljudski probavni sustav. Stoga je u ovom radu dan pregled spoznaja o probiotičkim fermentiranim mliječnim napitcima. Obuhvaćen je povijesni pregled, osnove tehnologije i problemi kod proizvodnje, terapijska svojstva te komercijalni probiotički mikroorganizmi i proizvodi.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
058-0000000-0443 - Slatki i fermentirani proizvodi na bazi sirutke i sojinog mlijeka
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Ljubica Tratnik
(mentor)