Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 436081

Usporedba acidobutirometrijske i ekstrakcijske metode određivanja masti u mliječnim proizvodima i u sojinu mlijeku


Budiša, Meri
Usporedba acidobutirometrijske i ekstrakcijske metode određivanja masti u mliječnim proizvodima i u sojinu mlijeku, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 436081 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Usporedba acidobutirometrijske i ekstrakcijske metode određivanja masti u mliječnim proizvodima i u sojinu mlijeku
(Comparation of acidobutirometric and extractic methods in determining fat in dairy products and in soy milk)

Autori
Budiša, Meri

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
06.10

Godina
2009

Stranica
67

Mentor
Božanić, Rajka

Ključne riječi
udjel masti; acidobutirometrijska metoda; ekstrakcijska metoda; statistička analiza
(fat content; acidobutirometric method; extract method; statistic analyse)

Sažetak
U radu je određivan udjel masti u mliječnim proizvodima i sojinom mlijeku s ciljem usporedbe analitičkih metoda: acidobutirometrijske Gerber metode i referentne ekstrakcijske Weibull-Stoldt metode. Analizirani su mlijeko, fermentirana mlijeka, sladoled te sojino mlijeko sa različitim udjelima masti. Rezultati su statistički obrađeni. Na osnovi statističke analize rezultata može se zaključiti kako metode imaju podjednaku točnost, iako je progeška acidobutirometrijske metode nešto veća.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0000000-0443 - Slatki i fermentirani proizvodi na bazi sirutke i sojinog mlijeka

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Rajka Božanić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Budiša, Meri
Usporedba acidobutirometrijske i ekstrakcijske metode određivanja masti u mliječnim proizvodima i u sojinu mlijeku, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Budiša, M. (2009) 'Usporedba acidobutirometrijske i ekstrakcijske metode određivanja masti u mliječnim proizvodima i u sojinu mlijeku', diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Budi\v{s}a, Meri}, year = {2009}, pages = {67}, keywords = {udjel masti, acidobutirometrijska metoda, ekstrakcijska metoda, statisti\v{c}ka analiza}, title = {Usporedba acidobutirometrijske i ekstrakcijske metode odre\djivanja masti u mlije\v{c}nim proizvodima i u sojinu mlijeku}, keyword = {udjel masti, acidobutirometrijska metoda, ekstrakcijska metoda, statisti\v{c}ka analiza}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Budi\v{s}a, Meri}, year = {2009}, pages = {67}, keywords = {fat content, acidobutirometric method, extract method, statistic analyse}, title = {Comparation of acidobutirometric and extractic methods in determining fat in dairy products and in soy milk}, keyword = {fat content, acidobutirometric method, extract method, statistic analyse}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font