Pregled bibliografske jedinice broj: 435729
Utjecaj povećanog unosa kuhinjske soli na pojavu karcinoma probavnog sustava
Utjecaj povećanog unosa kuhinjske soli na pojavu karcinoma probavnog sustava // Medix : specijalizirani medicinski dvomjesečnik, 15 (2009), 91-92 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 435729 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj povećanog unosa kuhinjske soli na pojavu karcinoma probavnog sustava
Autori
Premužić, Vedran ; Reiner, Željko ; Jelaković, Bojan u ime CRASH inicijative
Izvornik
Medix : specijalizirani medicinski dvomjesečnik (1331-3002) 15
(2009);
91-92
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
arterijski tlak; Helicobacter pylori; karcinom želuca
(food habits; Helicobacter pylori; hypertension)
Sažetak
Prekomjeran unos kuhinjske soli posljedica je dosoljavanja pripremljene hrane, a još više odraz konzumiranja gotove ili polugotove hrane koja sadrži previše soli.
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Projekti:
108-1080134-0121 - Percepcija i prevencija čimbenika rizika za aterosklerozu u Hrvatskoj (Reiner, Željko, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Medicinski fakultet, Zagreb