Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 434068

Kvaliteta polovica i mesa različitih genotipova svinja


Kralik, Gordana; Petričević, Antun; Senčić, Đuro; Majić, Tomo
Kvaliteta polovica i mesa različitih genotipova svinja // Tehnologija mesa, 31 (1990), 1; 3-6 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 434068 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kvaliteta polovica i mesa različitih genotipova svinja
(Quality of sides and meat obtained from different genotypes of hog)

Autori
Kralik, Gordana ; Petričević, Antun ; Senčić, Đuro ; Majić, Tomo

Izvornik
Tehnologija mesa (0494-9846) 31 (1990), 1; 3-6

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
svinje ; kvaliteta polovica i mesa ; genotipovi
(pigs ; quality of sides and meat ; genotypes)

Sažetak
Ispitivana su obilježja kvalitete svinjskih polovica velikog jorkšira, švedskog landrasa i njihovih križanaca (VJ x ŠL). Na osnovu totalne disekcije ohlađenih polovica metodom Wenigera i sur. (1963) utvrđen je najveći relativni prinos buta i leđnog dijela u polovicama švedskog landrasa(27, 26% i 18, 37%), a najveće učešće plećke u polovicama velikog jorkšira (15, 04%). Prinos mišićnog tkiva u butu, plećki i leđnom dijelu bio je veći kod velikog jorkšira nego kod švedskog landrasa i križanaca (67, 54%, 64, 20% i 65, 45% ; 65, 06% i 64, 93% i 62, 96% ; 52, 09%, 50, 27% i 49, 93%). Najveći prinos mišićnog tkiva u polovicama utvrđen je kod velikog jorkšira (53, 01%), a niži kod švedskog landrasa (50, 17%) i križanaca (50, 65%).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Profili:

Avatar Url Gordana Kralik (autor)

Avatar Url Đuro Senčić (autor)

Avatar Url Antun Petričević (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Kralik, Gordana; Petričević, Antun; Senčić, Đuro; Majić, Tomo
Kvaliteta polovica i mesa različitih genotipova svinja // Tehnologija mesa, 31 (1990), 1; 3-6 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
Kralik, G., Petričević, A., Senčić, Đ. & Majić, T. (1990) Kvaliteta polovica i mesa različitih genotipova svinja. Tehnologija mesa, 31 (1), 3-6.
@article{article, author = {Kralik, Gordana and Petri\v{c}evi\'{c}, Antun and Sen\v{c}i\'{c}, \DJuro and Maji\'{c}, Tomo}, year = {1990}, pages = {3-6}, keywords = {svinje, kvaliteta polovica i mesa, genotipovi}, journal = {Tehnologija mesa}, volume = {31}, number = {1}, issn = {0494-9846}, title = {Kvaliteta polovica i mesa razli\v{c}itih genotipova svinja}, keyword = {svinje, kvaliteta polovica i mesa, genotipovi} }
@article{article, author = {Kralik, Gordana and Petri\v{c}evi\'{c}, Antun and Sen\v{c}i\'{c}, \DJuro and Maji\'{c}, Tomo}, year = {1990}, pages = {3-6}, keywords = {pigs, quality of sides and meat, genotypes}, journal = {Tehnologija mesa}, volume = {31}, number = {1}, issn = {0494-9846}, title = {Quality of sides and meat obtained from different genotypes of hog}, keyword = {pigs, quality of sides and meat, genotypes} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • CAB Abstracts





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font