Pregled bibliografske jedinice broj: 433325
Utjecaj genotipa i razine proteina u krmnim smjesama na proizvodna obilježja odbite prasadi
Utjecaj genotipa i razine proteina u krmnim smjesama na proizvodna obilježja odbite prasadi // Stočarstvo : časopis za unapređenje stočarstva, 46 (1992), 209-213 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 433325 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj genotipa i razine proteina u krmnim
smjesama na proizvodna obilježja odbite prasadi
(Influence of genotype and protein level in
feedstuffs on production characteristics of
weaning pigs)
Autori
Domaćinović, Matija ; Steiner, Zdenko ; Senčić, Đuro
Izvornik
Stočarstvo : časopis za unapređenje stočarstva (0351-0832) 46
(1992);
209-213
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
Genotip ; razina proteina ; krmne smjese ; odbita prasad
(Genotype ; protein level ; feedstuffs ; weaning pigs)
Sažetak
Pokus se provodio s ciljem da se ustanove utjecaji genotipa i različitih razina proteina u smjesama na rezultate u proizvodnji prasadi. Pokus je obuhvaćao 96 komada odbite prasadi raspoređene u dvije pokusne grupe prema genotipu (veliki jorkšir i križanci). Svaka pokusna grupa imala je po dvije podgrupe koje su hranjene smjesama različite razine proteina (Starter smjesa sadržavala je 20, odnosno 22 % proteina, a Grover smjesa 17, odnosno 19 % proteina). U svim grupama dnevni prirast bio je ujednačen. Rezultati dnevnog utroška hrane i konverzije hrane pokazali su se boljima kod prasadi velikog jorkšira. Razlike uzrokovane razinama proteina u smjesama utvrđene su samo kod dnevnog utroška hrane i konverzije hrane, u prilog pokusne grupe koja je dobivala višu razinu proteina.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- CAB Abstracts