Pregled bibliografske jedinice broj: 432152
Utjecaj maceracije masulja na kakvoću vina Rajnski rizling
Utjecaj maceracije masulja na kakvoću vina Rajnski rizling // Agronomski glasnik, 71 (2009), 1; 63-72 (recenziran, članak, stručni)
CROSBI ID: 432152 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj maceracije masulja na kakvoću vina Rajnski rizling
(Impact of grape pomace maceration on the quality of rhine riesling wine)
Autori
Jakobović, Snježana ; Jakobović, Mario ; Zima, Dinko
Izvornik
Agronomski glasnik (0002-1954) 71
(2009), 1;
63-72
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
rajnski rizling ; maceracija ; senzorna svojstva
(rhine riesling ; maceration ; sensory properties)
Sažetak
Vina Rajnskog rizlinga proizvedena standardnom tehnologijom za bijela vina te maceracijom masulja od 3 sata i maceracijom masulja od 6 sati analizirana su kako bi se utvrdile razlike u kemijskom sastavu i senzornim svojstvima. Kemijska analiza provedena je nakon fermentacije, a senzorno ocjenjivanje 3 mjeseca nakon fermentacije. Vina dobivena maceracijom masulja od 3 sata senzorno su ocijenjena najbolje dok su vina dobivena maceracijom od 6 sati te standardnom tehnologijom bila slabije kakvoće. Po kemijskom sastavu vina dobivena maceracijom masulja nisu se međusobno razlikovala, dok su vina dobivena standardnim postupkom proizvodnje za bijela vina imala niži ukupni ekstrakt, pepeo, hlapivu kiselost i ukupne fenole.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Veleučilište u Požegi
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- AGRICOLA
- AGRIS International
- BIOSIS Previews (Biological Abstracts)
- CAB Abstracts