Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 432152

Utjecaj maceracije masulja na kakvoću vina Rajnski rizling


Jakobović, Snježana; Jakobović, Mario; Zima, Dinko
Utjecaj maceracije masulja na kakvoću vina Rajnski rizling // Agronomski glasnik, 71 (2009), 1; 63-72 (recenziran, članak, stručni)


CROSBI ID: 432152 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj maceracije masulja na kakvoću vina Rajnski rizling
(Impact of grape pomace maceration on the quality of rhine riesling wine)

Autori
Jakobović, Snježana ; Jakobović, Mario ; Zima, Dinko

Izvornik
Agronomski glasnik (0002-1954) 71 (2009), 1; 63-72

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni

Ključne riječi
rajnski rizling ; maceracija ; senzorna svojstva
(rhine riesling ; maceration ; sensory properties)

Sažetak
Vina Rajnskog rizlinga proizvedena standardnom tehnologijom za bijela vina te maceracijom masulja od 3 sata i maceracijom masulja od 6 sati analizirana su kako bi se utvrdile razlike u kemijskom sastavu i senzornim svojstvima. Kemijska analiza provedena je nakon fermentacije, a senzorno ocjenjivanje 3 mjeseca nakon fermentacije. Vina dobivena maceracijom masulja od 3 sata senzorno su ocijenjena najbolje dok su vina dobivena maceracijom od 6 sati te standardnom tehnologijom bila slabije kakvoće. Po kemijskom sastavu vina dobivena maceracijom masulja nisu se međusobno razlikovala, dok su vina dobivena standardnim postupkom proizvodnje za bijela vina imala niži ukupni ekstrakt, pepeo, hlapivu kiselost i ukupne fenole.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Požegi

Profili:

Avatar Url Dinko Zima (autor)

Avatar Url Snježana Jakobović (autor)

Avatar Url Mario Jakobović (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Jakobović, Snježana; Jakobović, Mario; Zima, Dinko
Utjecaj maceracije masulja na kakvoću vina Rajnski rizling // Agronomski glasnik, 71 (2009), 1; 63-72 (recenziran, članak, stručni)
Jakobović, S., Jakobović, M. & Zima, D. (2009) Utjecaj maceracije masulja na kakvoću vina Rajnski rizling. Agronomski glasnik, 71 (1), 63-72.
@article{article, author = {Jakobovi\'{c}, Snje\v{z}ana and Jakobovi\'{c}, Mario and Zima, Dinko}, year = {2009}, pages = {63-72}, keywords = {rajnski rizling, maceracija, senzorna svojstva}, journal = {Agronomski glasnik}, volume = {71}, number = {1}, issn = {0002-1954}, title = {Utjecaj maceracije masulja na kakvo\'{c}u vina Rajnski rizling}, keyword = {rajnski rizling, maceracija, senzorna svojstva} }
@article{article, author = {Jakobovi\'{c}, Snje\v{z}ana and Jakobovi\'{c}, Mario and Zima, Dinko}, year = {2009}, pages = {63-72}, keywords = {rhine riesling, maceration, sensory properties}, journal = {Agronomski glasnik}, volume = {71}, number = {1}, issn = {0002-1954}, title = {Impact of grape pomace maceration on the quality of rhine riesling wine}, keyword = {rhine riesling, maceration, sensory properties} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • AGRICOLA
  • AGRIS International
  • BIOSIS Previews (Biological Abstracts)
  • CAB Abstracts





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font