Pregled bibliografske jedinice broj: 430178
Proizvodnja edamskog sira u obrtničkoj mljekari
Proizvodnja edamskog sira u obrtničkoj mljekari, 2002., diplomski rad, Poljoprivredni fakultet, Osijek
CROSBI ID: 430178 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja edamskog sira u obrtničkoj mljekari
(The production of Edam cheese in a manufacturers
milk factory)
Autori
Bohnec, Mario
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Poljoprivredni fakultet
Mjesto
Osijek
Datum
30.09
Godina
2002
Stranica
45
Mentor
Njari, Bela
Ključne riječi
proizvodnja ; edamski sir ; obrtnička mljekara
(production ; edam cheese ; manufacturers milk factory)
Sažetak
Opisana je proizvodnja edamskog sira u mljekari "A.Bohnec" i istražena bakteriološka i kemijsla kvaliteta. Lidbreški edamski sir je polutvrdi sir, masni, proizvodi se od pasteriziranog mlijeka s 3.2% m.m. i u potpunosti zadovoljava sve higijenske standarde.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Veterinarska medicina