Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 43000

Senzorske analize u ocjeni kakvoće namirnica


Primorac, Ljiljana
Senzorske analize u ocjeni kakvoće namirnica // Stručni skup nastavnika prehrambene tehnologije
Osijek, Hrvatska, 2000. (pozvano predavanje, nije recenziran, neobjavljeni rad, pregledni)


CROSBI ID: 43000 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Senzorske analize u ocjeni kakvoće namirnica
(Sensory analysis in estimation of food quality)

Autori
Primorac, Ljiljana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, pregledni

Skup
Stručni skup nastavnika prehrambene tehnologije

Mjesto i datum
Osijek, Hrvatska, 03.07.2000

Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
senzorske analize
(sensory analysis)

Sažetak
Senzorska analiza je znanstvena disciplina koja kao mjerni instrument koristi ljudska osjetila (za vid, miris, okus, dodir i sluh) , te uz upotrebu egzaktnih, znanstvenih test metoda, daje rezultate koji su nezamjenjivi u prehrambenoj industriji. U ovom predavanju nakon definicije i pregleda organoleptičkih obilježja namirnica dan je i pregled metoda koje se koriste u senzorskoj analizi (diskriminativne metode, deskriptivne metode, bodovanje i testiranje potrošača).

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Projekti:
113003

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Ljiljana Primorac (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Primorac, Ljiljana
Senzorske analize u ocjeni kakvoće namirnica // Stručni skup nastavnika prehrambene tehnologije
Osijek, Hrvatska, 2000. (pozvano predavanje, nije recenziran, neobjavljeni rad, pregledni)
Primorac, L. (2000) Senzorske analize u ocjeni kakvoće namirnica. U: Stručni skup nastavnika prehrambene tehnologije.
@article{article, author = {Primorac, Ljiljana}, year = {2000}, keywords = {senzorske analize}, title = {Senzorske analize u ocjeni kakvo\'{c}e namirnica}, keyword = {senzorske analize}, publisherplace = {Osijek, Hrvatska} }
@article{article, author = {Primorac, Ljiljana}, year = {2000}, keywords = {sensory analysis}, title = {Sensory analysis in estimation of food quality}, keyword = {sensory analysis}, publisherplace = {Osijek, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font