Pregled bibliografske jedinice broj: 43000
Senzorske analize u ocjeni kakvoće namirnica
Senzorske analize u ocjeni kakvoće namirnica // Stručni skup nastavnika prehrambene tehnologije
Osijek, Hrvatska, 2000. (pozvano predavanje, nije recenziran, neobjavljeni rad, pregledni)
CROSBI ID: 43000 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Senzorske analize u ocjeni kakvoće namirnica
(Sensory analysis in estimation of food quality)
Autori
Primorac, Ljiljana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, pregledni
Skup
Stručni skup nastavnika prehrambene tehnologije
Mjesto i datum
Osijek, Hrvatska, 03.07.2000
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
senzorske analize
(sensory analysis)
Sažetak
Senzorska analiza je znanstvena disciplina koja kao mjerni instrument
koristi ljudska osjetila (za vid, miris, okus, dodir i sluh) , te uz
upotrebu egzaktnih, znanstvenih test metoda, daje rezultate koji su
nezamjenjivi u prehrambenoj industriji.
U ovom predavanju nakon definicije i pregleda organoleptičkih obilježja
namirnica dan je i pregled metoda koje se koriste u senzorskoj analizi
(diskriminativne metode, deskriptivne metode, bodovanje i testiranje
potrošača).
Izvorni jezik
Hrvatski
POVEZANOST RADA
Projekti:
113003
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Ljiljana Primorac
(autor)