Pregled bibliografske jedinice broj: 428243
Funkcionalna svojstva prehrambenih vlakana
Funkcionalna svojstva prehrambenih vlakana. Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2009 (monografija)
CROSBI ID: 428243 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Funkcionalna svojstva prehrambenih vlakana
(Functional properties of dietary fibers)
Autori
Mandić, Milena L. ; Nosić, Mario
Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, monografija, znanstvena
Izdavač
Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Grad
Osijek
Godina
2009
Stranica
75
ISBN
978-953-7005-18-4
Ključne riječi
prehrambena vlakna ; podjela ; svojstva ; funkcionalna hrana ; fiziološki efekti
(dietary fibers ; types ; properties ; functional food ; physiologic effects)
Sažetak
Monografija daje pregled podjele vlakana, prikaz fizikalno-kemijskih svojstava, fiziološke i nutritivne efekte vlakana. Također, bavi se prehrambenim vlaknima kao funkcionalnim nutrijentima/hranom, definira dnevne potrebe, govori o namirnicama kao izvoru prehrambenih vlakana, potencijalnom negativnom djelovanju vlakana.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
MZOS-113-0000000-0548 - Prehrana i životne navike u očuvanju zdravlja (Mandić, Milena, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek