Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 428243

Funkcionalna svojstva prehrambenih vlakana


Mandić, Milena L.; Nosić, Mario
Funkcionalna svojstva prehrambenih vlakana. Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2009 (monografija)


CROSBI ID: 428243 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Funkcionalna svojstva prehrambenih vlakana
(Functional properties of dietary fibers)

Autori
Mandić, Milena L. ; Nosić, Mario

Vrsta, podvrsta i kategorija knjige
Autorske knjige, monografija, znanstvena

Izdavač
Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Grad
Osijek

Godina
2009

Stranica
75

ISBN
978-953-7005-18-4

Ključne riječi
prehrambena vlakna ; podjela ; svojstva ; funkcionalna hrana ; fiziološki efekti
(dietary fibers ; types ; properties ; functional food ; physiologic effects)

Sažetak
Monografija daje pregled podjele vlakana, prikaz fizikalno-kemijskih svojstava, fiziološke i nutritivne efekte vlakana. Također, bavi se prehrambenim vlaknima kao funkcionalnim nutrijentima/hranom, definira dnevne potrebe, govori o namirnicama kao izvoru prehrambenih vlakana, potencijalnom negativnom djelovanju vlakana.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
MZOS-113-0000000-0548 - Prehrana i životne navike u očuvanju zdravlja (Mandić, Milena, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Milena Mandić (autor)

Avatar Url Mario Nosić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Mandić, Milena L.; Nosić, Mario
Funkcionalna svojstva prehrambenih vlakana. Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2009 (monografija)
Mandić, M. & Nosić, M. (2009) Funkcionalna svojstva prehrambenih vlakana. Osijek, Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.
@book{book, author = {Mandi\'{c}, Milena L. and Nosi\'{c}, Mario}, year = {2009}, pages = {75}, keywords = {prehrambena vlakna, podjela, svojstva, funkcionalna hrana, fiziolo\v{s}ki efekti}, isbn = {978-953-7005-18-4}, title = {Funkcionalna svojstva prehrambenih vlakana}, keyword = {prehrambena vlakna, podjela, svojstva, funkcionalna hrana, fiziolo\v{s}ki efekti}, publisher = {Prehrambeno tehnolo\v{s}ki fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Osijek} }
@book{book, author = {Mandi\'{c}, Milena L. and Nosi\'{c}, Mario}, year = {2009}, pages = {75}, keywords = {dietary fibers, types, properties, functional food, physiologic effects}, isbn = {978-953-7005-18-4}, title = {Functional properties of dietary fibers}, keyword = {dietary fibers, types, properties, functional food, physiologic effects}, publisher = {Prehrambeno tehnolo\v{s}ki fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font