Pregled bibliografske jedinice broj: 427028
Tehnologija čuvanja šljive
Tehnologija čuvanja šljive, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 427028 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Tehnologija čuvanja šljive
(Postharvest trechnology of plum)
Autori
Kuljanac, Adrijana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
15.09
Godina
2009
Stranica
23
Mentor
Fruk, Goran
Ključne riječi
šljiva; čuvanje; tretmani poslije berbe
(plum; storage; postharvest treatments)
Sažetak
U radu je dan pregled osnovnih postupaka poslije berbe usmjerenih na održavanje kakvoće plodova šljive. Naglasak je na primjeni toplinskih i drugih ekološki prihvatljivih tretmana kojima se smanjuje šteta izazvana patogenima ili fiziološkim poremetnjama kao što su ozljede od niske temperature.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Strojarstvo, Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Projekti:
069-0692972-2203 - Primijenjena istraživanja rashladnih sustava s novim radnim tvarima (Pavković, Branimir, MZOS ) ( CroRIS)
178-0000000-3583 - Optimizacija čuvanja breskve i nektarine tretmanima poslije berbe (Jemrić, Tomislav, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Tehnički fakultet, Rijeka,
Agronomski fakultet, Zagreb
Profili:
Goran Fruk
(mentor)